Вијести, Регион

Зашто не истражују злочине над сарајевским Србима?

157193

ИСТОЧНО САРАЈЕВО – Предсједник Удружења породица несталих лица Сарајевско–романијске регије Милан Мандић у отвореном писму упитао је главног тужиоца БиХ Горана Салиховића зашто не смије да саслуша главне актере ратних злочина над Србима у Сарајеву.

„Како објашњавате да предмет ратног злочина за три године мијења четворицу тужилаца и због чега не истражите монструозне злочине над Србима?“, упитао је Мандић у отвореном писму Салиховићу.

Коментаришући новембарски билтен Тужилаштва БиХ, Мандић је констатовао да у тој публикацији нема фотографија масовне гробнице у Мркоњић Граду или са градске депоније из Сарајева, већ само Томашнице код Приједора.

„У билтену помињете `борбу против незаконитости`. Због чега онда, Салиховићу, кршите закон, а врло добро знате у коме дијелу. Да ли због партијске послушности, или додворавања налогодавцима – не знам, али знам да сте приватизовали такозвано Тужилаштво БиХ“, истакао је Мандић.

Он је закључио да за породице српских жртава нема правде све док је „истјерују“ Салиховић и главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *