Вијести, Регион

Вулин није јавио Загребу да су Шешеља ослободили Американци

ХРВАТСКИ МИНИСТАР ПРАВДЕ ОРСАТ МИЉЕНИЋ ВИШЕ НЕГО НЕЗАДОВОЉАН ОДЛУКОМ ХАГА

  • Најавио да ће Хрватска напредовање Србије у преговорима са ЕУ условљавати новим оптужницама и суђењима за ратне злочине. И поручио Београду: „Србији мора бити јасно да их то чека и што пре почну, за њих је боље. То је једноставно тако и ми одступити нећемо”

         ХРВАТСКИ министар правде Орсат Миљенић негативно је оценио пуштање на привремену слободу Војислава Шешеља и поручио да ће Хрватска напредовање Србије у преговорима са ЕУ условљавати новим оптужницама и суђењима за ратне злочине.

         „То нам је дужност и ниједна хрватска влада не може од тога да одступи. Србија се мора држати одређених критеријума који су били постављени и нама. И рећи некоме да Овчара завршава на чину капетана бивше ЈНА је потпуно неприхватљиво”, казао је Миљенић за Хрватски радио.

         Он је истакао да је ”грозно што Хашки суд није могао суђење Шешељу да доведе до краја”.

         Додао је да кажњавање одговорних за ратне злочине мора ићи до „највишег врха”.

         „Сада је умро Вељко Кадијевић (генерал ЈНА), што ја мислим да је такође грозно да је човек умро без тога да му је суђено. Стварно сматрам да му је требало судити јер је водио војску која је чинила злочине на нашем подручју и на томе ћемо инсистирати сада и увек”, рекао је Миљенић, а преноси хрватска агенција Хина.

Орсат Миљенић

Орсат Миљенић

Тврди да има и других који морају бити доведени пред лице правде, а да „Србији мора бити јасно да их то чека и што пре почну, за њих је боље. То је једноставно тако и ми одступити нећемо”.

(Танјуг)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *