Вијести, Регион

Вулин најавио и „Брисел-3“ о положају СПЦ у Тачијевој држави

„СИМПО“ ФАБРИКУ НАМЕШТАЈА У ЗУБИНОМ ПОТОКУ ПОКЛОНИО ЕПАРХИЈИ РАШКО-ПРИЗРЕНСКОЈ

МИНИСТАР без портфеља у техничкој влади Алeксандар Вулин очекује што бржи наставак дијалога Београда и Приштине у оквиру кога би се разговарало о економији и положају Српске православне цркве.

Вулин је рекао и да очекује да наставак тог дијалог „почне што пре“ и да се било како да буде назван „Брисел два или Брисел три“, односи и на српско културно наслеђен у покрајини.

„Надам се да ће то бити што пре – да почнемо да разговарамо о имовини и свему ономе што држава има на КиМ од улагања па до конкретне имовине“, рекао је он.

Вуилин је навео и да очекује да се пронађу решења „која ће првенствено Србима на КИМ учинити живот у економском смислу лакшим“.

„Очекујем да се призна да све оно што смо улагали, да међународна заједница призна оно што постоји на КиМ – „Брисел два или Брисел три“ морају да буду о економији и положају наше цркве и културног наслеђа“, рекао је он.

Алeксандар Вулин

Алeксандар Вулин

Вулин је присуствовао потписивању уговора између Фабрике „Симпо“ и Епархије рашко-призренске којим је та компанија поклонила фабрику намештаја у Зубином потоку тој епархији Српске православне цркве.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *