Вијести, Регион

Вук Драшковић: Легија није кључни сведок, нимало му не верујем!

Београд – Председник Српског покрета обнове Вук Драшковић не верује Милораду Улемеку Легији, нити да је његово сведочење помогло да се открију починиоци убиства новинара Славка Ћурувије.

Vuk Draskovic Вук Драшковић: Легија није кључни сведок, нимало му не верујем!  – Није он кључни сведок“, рекао је Драшковић. Он тврди да је и без Легијиног сведочења све већ било спремно за подизање оптужнице на основу материјалних доказа још 2006. године. „Кључне су прикупљене необориве чињенице“, подвлачи Драшковић. „Само из разлога што су власти и тужилаштво опструирали, односно штитили налогодавце, организаторе и извршиоце тад није била подигнута оптужница, објашњава Драшковић.

Драшковић сумња и да је да је код Легије преовладала „људска доброта“ када је проговорио, а поготово да је „та доброта прокључала без неких бенефита“.

– Несумњиво је да он (Улемек) зна све готово о свим злочинима, јер их је његов ескадрон смрти све и извршио, истакао је Драшковић.

Драшковић каже да верује првом потпредседнику Владе Србије Александру Вучићу да ће наставити да „чисти“ државне институције и истрајати у разјашњавању свих нерасветљених убистава, попут судије Небојше Симеуновића и новинара Даде Вујасиновић и Милана Пантића.

– Ништа се не би померило, упркос необоривим доказима, да није било Александра Вучића, и зато има моју безрезервну подршку, закључује Драшковић.

Извор: РТС

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *