Вијести, Регион

Вучићев кључни министар Душан Вујовић најавио смањење и плата у јавном сектору и пензија

ТРАЖИ ОД ММФ ТРОГОДИШЊИ ЗАЈАМ И ТВРДИ ДА ИМА ПЛАНА ОБАРАЊА БУЏЕТСКОГ ДЕФИЦИТА ЗА 500 МИЛИОНА ЕВРА ГОДИШЊЕ

        СРБИЈА жели да са Међународним монетарним фондом (ММФ) у овој години постигне споразум о трогодишњем зајму, што би допринело остварењу планираних циљева у погледу буџетског дефицита и јавног дуга, изјавио је данас министар привреде Србије Душан Вујовић у интервјуу њујоршкој агенцији Блумберг.

        Вујовић, који је и вршилац дужности министра финансија после оставке Лазара Крстића, у интервјуу Блумбергу је обећао да ће спречити банкрот Србије, као и да ће најављени сет економских мера, попут смањења плата и пензија, бити равномерније распоређен у наредне три године.

        „Желимо да обновимо наше преговоре са ММФ-ом и надамо се да ће они успешно бити завршени до краја септембра или почетка октобра“, изјавио је Вујовић.

        Према његовим речима, то би се поклопило са тренутком када би требало да буде усвојен ребаланс буџета за 2014. годину и нацрт буџета за 2015. годину.

        Вујовић је свој план окарактерисао као „подједнако кредибилан, али социјално изводљив програм“, који би донео обарање буџетског дефицита за 500 милиона евра годишње до 2017. године.

Александар Вучић и Душан Вујовић

Александар Вучић и Душан Вујовић

„Преговори са ММФ-ом ће омогућити српским лидерима прилику да разговарају о лабављењу монетарне политике, као и да затраже од ММФ-а да мало попусти са неким монетарним инструментима, јер је релаксиранија монетарна политика могућа, с обзиром на изузетно ниску стопу инфлације у Србији од 1,3 одсто“, закључио је Вујовић.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *