Вијести, Регион

Вучић због Телекома поднео кривичну пријаву против Цветковића – хоће ли и против Вучића?

САНДА РАШКОВИЋ ИВИЋ ТРАЖИ ОД ПРЕМИЈЕРА ДА ОБЈАСНИ – ЗБОГ ЧЕГА ПРОДАЈЕ СТРАТЕШКУ ФИРМУ?

  • РАШКОВИЋ ИВИЋ: Да ли се Александар Вучић сећа сопствених изјава из 2010. и 2011. године да је „најављена продаја Телекома потез недомаћинске и неодговорне власти”?

         ОДЛУКА власти да распише тендер за приватизационог саветника за продају „Телекома Србија” је економски неоправдана, представља удар на стандард грађана, штетна је за научно-технолошки развој Србије и носи велике безбедносне ризике.

         Постављам питање председнику Владе Србије Александру Вучићу: зашто се продаје компанија која је 2013. године остварила 15,3 милијарди динара профита, инвестирала у развој 14 милијарди динара, отплатила кредит од 200 милиона евра и 5,5 милијарди динара уплатила у буџет Србије?

         Зашто се продаје Телеком, иако ће нови власник повећати цене телефонирања и додатно ударити по џепу грађане Србије?

         Питам председника Владе Србије: зашто је променио став, и од великог противника, постао заговорник продаје Телекома?

         Да ли се сећа сопствених изјава из 2010. и 2011. године да је „најављена продаја Телекома потез недомаћинске и неодговорне власти”, „да Телеком не треба продавати” и да га он „никада не би продао”?

         Да ли се сећа да је СНС у априлу 2011. поднела и кривичну пријаву против председника тадашње Владе Србије Мирка Цветковића и чланова Радне групе за продају Телекома, коју је потписао Томислав Николић, тадашњи председник СНС, а садашњи председник Србије?

         Чекајући одговоре на питања, Демократска странка Србије ће, заједно са бројним интелектуалцима, странкама, удружењима грађана и синдикатима, користити правна и политичка средства да ову продају заустави и спречи штетне последице које би из ње произашле.

         (изјава председника ДСС Санде Рашковић Ивић)

 

Санда Рашковић Ивић

Санда Рашковић Ивић

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *