Вијести, Регион

Вучић: Влада не може да прихвати резолуцију о Сребреници коју Британија предлаже у СБ УН

ИЗЈАВИО ДА ЈЕ СПРЕМАН ДА У ПОТОЧАРИМА „САГНЕ ГЛАВУ“ ДА БИ 99,9 ОДСТО СРБА ИШЛО УЗДИГНУТЕ ГЛАВЕ

  • ФАКТИ: Ево, тачно према предвиђањима – објави да иде у Сребреницу. Да уради оно што је тражено и од Бориса Тадића. Пошто он носи исту „штафету“ – ништа друго се није могло ни очекивати. Донекле изненађује само ово: како је успео да све бошњачке жртве прогласи за „невине“ и како му се „омаче“ да српске сребреничке жртве уопште не помене?!

        ПРЕМИЈЕР Александар Вучић изјавио је данас да је спреман да ода почаст жртвама у Сребреници, уколико се Бошњаци с тим буду сложили, и „ако то њима не буде представљало тешкоћу“.

        „Спреман сам да погнем и сагнем своју главу и покажем какав однос имам према невиним сребреничким жртвама, да би 99,9 Срба који нису учествовали у злочинима, могло да хода уздигнуте главе“, рекао је Вучић на конференцији за новинаре у Влади Србије.

        Он је навео да се „у Сребреници догодио велики и језив злочин“ и да се мора радити на помирењу.

        По његовим речима, резолуције које су до сада доношене нису допринеле помирењу у региону, те зато Влада Србије не може да прихвати резолуцију коју Велика Британија предлаже у Савету безбедности УН.

Премијер Александар Вучић

Премијер Александар Вучић

„Ми морамо да покажемо, више него било ко други, да поштујемо туђу тугу, бол и да разумемо мржњу многих Бошњака који су прошли кроз пакао Сребренице“, казао је Вучић.

Бета

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *