Вијести, Регион

ВУЧИЋ: Србија неће доживети судбину Аргентине и Грчке

ПРИЗНАО ДА 21 И ПО ПЕНЗИЈА У СРБИЈИ КОЈА ЈУРИ У ЕУ ЗАЈЕДНО ВРЕДЕ ЈЕДВА – 4.300 ЕВРА

  • Премијер тврди да ће влада морати још две године да се задужује да би покривала дефицит пре него што финансије државе буду стављене на здраве основе
  • Нама је почео дуг драматично да се увећава јер су нас довели на ивицу банкротства куповином гласова и социјалног мира. Наш је посао да средимо јавне финансије, да покажемо да можемо да направимо нешто боље и да направимо здраву економију, јер је данас немамо
  • Кад решимо ФАП и Железару – тад ћу да направим прву прославу, рекао је Александар Вичић

        

ПРЕМИЈЕР Александар Вучић изјавио је данас да је задовољан ангажманом, поштењем и одговорношћу Владе Србије која је у првих 100 дана обезбедила инвестициони амбијент и запошљавање пре свега младих, који морају да створе посао за себе.

         „Задовољан сам трудом, марљивошћу, ангажамом, поштењем и одговорношћу. Није било могуће да предвидите најтежу привредну катастрофу која нас је задесила, а мислим да смо и поред тога, урадили све оно што смо имали у нашем плану, а важно је рећи да Србија има план”, рекао је Вучић и додао да је влада посвећена да је озбиљна и решена да се бави најтежим проблемима.

         Мисли да је актуелна влада успела у прављењу темеља и основа за бољи инвестициони амбијент и са тим су, рекао је, без изузетка сагласни сви који у нашу земљу улажу.

         Вучић је изјавио да Србија неће доживети економску судбину Аргентине или Грчке зато што има одговорну власт која не купује гласове већ доноси тешке, али спасоносне законе.

         „Србија није у опасности од банкротства”, рекао је Вучић говорећи на телевизији „Пинк” о првих сто дана рада владе.

         Он је рекао да се суочава са огромним наслеђеним проблемима, јер су они који данас критикују власт у време док су били у позицији да одлучују доносили катастрофалне одлуке чија је последица била њихово лично богаћење, а сиромашење државе.

         Зато ће влада, према његовим речима, морати још две године да се задужује да би покривала дефицит пре него што финансије државе буду стављене на здраве основе.

         „Нама је почео дуг драматично да се увећава јер су нас довели на ивицу банкротства куповином гласова и социјалног мира. Наш је посао да средимо јавне финансије, да покажемо да можемо да направимо нешто боље и да направимо здраву економију, јер је данас немамо. Добар део људи мисли да ће нешто да нам падне са неба, неће, морамо на томе сами да радимо”, рекао је Вучић.

         Према његовим речима, сто дана није довољан период да се види довољан ефекат по животе људи, али довољно да се види нечија посвећеност, озбиљност и решеност.

         Како је истакао, у протеклих 12 година нико није донео тако важне законе, јер није лако доносити законе којима се људи супротстављају због својих права или привилегија.

         Влада је, како је објаснио, успела да направи основе за бољи инвестициони и економски амбијент и сви који улажу у Србију са тим су сагласни.

         „Стварамо услове за конкуренцију и тржиште, желимо да млади имају шансу да добију посао, да људи могу да раде уместо да имамо одређен број учаурених и да нико други не може де добије посао”, објаснио је Вучић.

         Влада Србије ће дати све од себе да заврши споразум са ММФ-ом, што ће бити додатни подстицај за инвеститоре који желе да улажу у нашу земљу, поручио је Вучић.

         Владин циљ је запошљавање како би 2017. година стопа незапослености била спуштена испод 18 одсто.

         „Не постоји нико ко неће рећи да је било тешко, али ћемо дочекати да нам буде боље, јер ова влада има јасан план који цео свет подржава”, рекао је премијер напоменувши да ту не мисли на оне који су погазили и оно што је радио убијени премијер Зоран Ђинђић.

         Уговор Икарбуса и Мерцедеса у септембру

         Вучић је изјавио да ће 8. септембра „Мерцедес” потписати уговор са „Икарбусом”, поручивши да то показује да држава брине о том предузећу.

         Одговарајући на критике опозиције у Скупштини Србије у вези са предузећима ФАП и „Икарбус”, премијер је рекао да није лепо што су га критиковали због тих предузећа, те да није истина да власт није ништа урадила за њих.

         Додао је да није истина као што медији пишу да је са ФАП-ом потписан уговор већ меморандум о разумевању.

         „Ми ћемо да решимо оно што у су нам оставили и платићемо и државним новцем да би тамо 600 људи могло да ради… Као лавови се боримо за те раднике”, казао је Вучић, додавши и да у вези Железаре има бар један дневно састанак како би се решило и то питање.

         „Кад решимо ФАП и Железару – тад ћу да направим прву прославу”, поручио је Вучић.

         Осврнуо се и на писање медија да ће се Железара продати за долар, Вучић је напоменуо да ће држава и да плати да је неко узме.

         „Дајте нам неког ко хоће да плати да сачува раднике, а тога нема”, рекао је премијер.

         Коментаришући штрајк радника у предузећу „14. октобар” рекао је да је за њега дато 300 милиона и да се тражи стратешки партнер.
„Верујемо да ћемо их наћи”, истакао је Вучић.

         Додао је да не одустаје од намере да чланове владе што чешће доводи у контакт са грађанима широм Србије, иако неки то покушавају да исмеју.

ПРИЗНАО ДА 21 И ПО ПЕНЗИЈА У СРБИЈИ - ВРЕДЕ ЈЕДВА 4.300 ЕВРА

ПРИЗНАО ДА 21 И ПО ПЕНЗИЈА У СРБИЈИ – ВРЕДЕ ЈЕДВА 4.300 ЕВРА

„Ми смо, одлазећи аутобусом у Ниш, уштедели 4.300 евра, то није велики новац али је то 21 и по пензија. Желимо да идемо свуда по Србији и разговарамо са људима, јер смо сувише у Београду”, казао је Вучић.

(Танјуг)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *