Вијести, Регион

ВУЧИЋ: Рекао сам сину да ја нисам Слободан Милошевић и да ни он неће бити – Марко

СМЕЊЕНИ СВИХ НАЧЕЛНИЦИ ПОЛИЦИЈСКИХ УПРАВА – ПОСЛЕ „КОМБИНАЦИЈЕ“ У КОЈУ ЈЕ БИО УКЉУЧЕН И МИЛО ЂУКАНОВИЋ

  • Одлука о смени шефова управа полиције, како је објаснио премијер, резултат је објективне ситуације да су полицијске службе почеле да се баве саме собом, политиком и све већим утицајем на медије
  • Влади Србије неће наређивати Дарко Шарић и зато и данас мислим да је Родољуб Миловић поштен полицајац, што сам мислио и пре полиграфа, али исто тако како неће Србијом управљати Дарко, не може ни Љубиша Буха Чуме
  • Вучић је рекао да је нагласио сину да он неће „бити Марко Милошевић“, као што ни он сам није Слободан Милошевић. „Неко је тај разговор слушао“, рекао је премијер и додао да је након тога избила афера Фристајлер

          ШЕФОВИ пет управа у МУП-у биће смењени, саопштио је данас премијер Александар Вучић на конференцији за новинаре након седнице Бироа за координацију рада служби безбедности на којој се разговарало о проблемима у полицији.

          Држава је такву одлуку донела јер, како је рекао, грађани желе да имају потпуну сигурност кад виде полицајца на улици и неће да читају о политичким сплеткама у полицији.

          „Ми смо данас донели одлуку, њој су претходили дуги разговори, али одлука је донета у складу с иницијативом министра унутрашњих послова, а сагласност је дао и директор полиције, и сви шефови управа у полицији биће промењени, а на њихово место доћи ће привремено њихови заменици“, изјавио је Вучић.

          То је, како је навео, био једини начин, што не значи да ће било ко било коме да скида главу у полицији, имаће ти људи много тога да раде у полицији.

          У том смислу навео је да би данас био смењен и директор полиције да није изабран на конкурсу, из моралних разлога, али да он остаје на том месту и пред њим су велики задаци – он зна који, додао је председник Владе.

          Одлука о смени шефова управа полиције, како је објаснио, резултат је објективне ситуације да су полицијске службе почеле да се баве саме собом, политиком и све већим утицајем на медије.

          Одлука је донета и зато што Србијом неће владати Дарко Шарић, али ни Љубиша Буха Чуме, који је извор свих медијских информација ових дана о „земунском клану“, и зато што никад више полиција неће да се бави полицијом, већ својим послом.

          „Влади Србије неће наређивати Дарко Шарић и зато и данас мислим да је Родољуб Миловић поштен полицајац, што сам мислио и пре полиграфа, али исто тако како неће Србијом управљати Дарко, не може ни Љубиша Буха Чуме“, рекао је Вучић.

          „О утицају на таблоиде нећу ни реч да кажем. И господин (премијер Црне Горе Мило) Ђукановић није имао никакве везе са овим. Био је у чуду“, рекао је Вучић.

          Он је рекао и да су сви наводи о Земунском клану који су објављивани претходних дана „измишљотина Љубише Бухе Чумета“.

          „Свуда где се појавила та информација, то је јавио Љубиша Буха Чуме. Иста лаж као и за Родољуба Миловића да је узео два милиона евра од Шарића, тако да је и шеф БИА Александар Ђорђевић узео милионе од Шарића. Нису то објавили, али су о томе говорили између себе и унели хаос у систем. И једно и друго је било ноторна лаж. Други поводи су били да се Миловић састаје са Шарићевим људима, јер је хтео да их хапси“, рекао је Вучић.

          Премијер је поручио да ће Србија бити нормална, пристојна и уређена земља у којој ће полиција бринути о грађанима, а не о политици.

          „Желим да поручим грађанима Србија да они који су криминалом упрљали руке, који су у корупционашким аферама до гуше, да за њих неће бити слободног ваздуха у Србији. Уверен сам да ћемо успети да радимо још боље и више, да ће се људи осећати сигурно и безбедно, и да ће мање слушати приче да је један овакав, а други онакав, већ да ћемо 2018. завршити посао и моћи да кажемо да смо спремни за ЕУ“, рекао је он.

          Поручио је да жели да се настави жестока борба против нарко-дилера у највећим градовима – Београду, Новом Саду, Нишу, Крагујевцу, Суботици, Лесковцу, Краљеву.

 

          У седишту Министарства унутрашњих послова од начелника седам Управа њих пет ће бити смењено, а један – Драгиша Симић – је недавно смењен са места начелника Управе саобраћајне полиције.

          Управу полиције води Младен Курибак, Управу граничне полиције Ненад Бановић, Управу криминалистичке полиције Родољуб Миловић, а Управу за обезбеђење Зоран Томашевић.

          Управу за управне послове води Зорица Лончар Касалица, а Управу за међународну оперативну полицијску сарадњу Милан Димитријевић.

Управу саобраћајне полиције, после смене Симића, као вршилац дужности води Владимир Ребић.

          ВУЧИЋ је изјавио да ни голман Владимир Стојковић, ни полицајац који је с њим био на сплаву Фристајлер, нису били извор лажне информације да је његов син учествовао у тучи на том сплаву, већ неки други људи.

          Премијер је рекао да је два дана пре тог догађаја опоменуо сина да води рачуна како се понаша, јер ће морати да оставку уколико он буде умешан у нешто недолично.

Премијер Александар Вучић нагласио сину да он неће „бити Марко Милошевић“?

Премијер Александар Вучић нагласио сину да он неће „бити Марко Милошевић“?

Вучић је рекао да је нагласио сину да он неће „бити Марко Милошевић“, као што ни он сам није Слободан Милошевић.

„Неко је тај разговор слушао“, рекао је премијер и додао да је након тога избила афера Фристајлер.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *