Вијести, Регион

Вучић преговара о другим темама иако нема напретка поводом Заједнице српских општина

ТРАМПА: ШИПТАРИМА ПРЕЛАЗ ПРЕМА МЕДВЕЂИ, СРБИЈИ – ИЗ ПРАВЦА НОВОГ ПАЗАРА

  • МУСТАФА: „Утврдили смо приоритете за телекомуникације и енергетику, а специјалне групе треба да утврде оквир за Асоцијацију српских општина (ЗСО), али нисмо расправљали ни о каквим модалитетима када је то у питању, а није било речи ни о статуту (ЗСО)“

         ПРЕМИЈЕР Александар Вучић је изјавио у Бриселу да је на састанку, уз помоћ ЕУ, с такозваним премијером Косова Исом Мустафом у уторак увече постигнут напредак у неким областима.

         Вучић је рекао новинарима да није дошло до померања у разликама две стране у односу на Заједницу српских општини (ЗСО).

         Уз то, рекао је он, било је речи о датумима и о спровођењу споразума о цивилној заштити, а учињен је и покушај да се постигне напредак и договор о телекомуникацијама.

         Вучић је рекао да је постигнут договор о отварању два прелаза преко административне линије – једног на предлог српске, а другог на предлог албанске стране, при чему је српска страна тражила прелаз из правца Новог Пазара, а Албанци према општини Медвеђа.

         Било је речи и о повратку представника Срба у косовску владу и то је, по речима Вучића, изгледа могуће, јер је договорено да се не врши приватизација у српским општинама, те би се под тим условима Српска листа вратила у органе власти Косова.

         Такозвани премијер Косова Иса Мустафа је рекао новинарима да је на састанку највише било речи о раду на будућим темама.

Александар Вучић

Александар Вучић

„Утврдили смо приоритете за телекомуникације и енергетику, а специјалне групе треба да утврде оквир за Асоцијацију српских општина (ЗСО), али нисмо расправљали ни о каквим модалитетима када је то у питању, а није било речи ни о статуту (ЗСО)“, рекао је Мустафа.

Бета

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *