Вијести, Регион

ВУЧИЋ: Померамо датум свог митинга у Новом Саду јер не желим немире у држави

„НЕ ЖЕЛИМ ДА ВЕРУЈЕМ ДА ЈЕ ЛИДЕРУ ВОЈВОЂАНСКОГ РЕЖИМА, ПАЈТИЋУ, ЦИЉ НЕСТАБИЛНОСТ У ДРЖАВИ”

  • „Ми ћемо одржати најављени скуп неког другог дана, а представницима бившег режима на републичком нивоу нећемо ускратити право на неодговорност коју већ свакодневно показују. Лично, као лидер највеће странке у Србији, немам намеру да делим државу и народ. То ми не пада на памет”

         СНС не одустаје од најављеног митинга у Новом Саду, али се он неће одржати истог дана када и скуп ДС Бојана Пајтића, изјавио је премијер Србије и председник СНС Александар Вучић.

         Он је у разговору за „Вечерње новости” поводом медијских спекулација да су напредњаци одлучили да се уопште не окупљају да би обележили годину дана рада Владе Србије, рекао да ће се митинг одржати али не 25. априла како је најављено и за када је и Пајтићева странка најавила „контрамитинг” у Београду.

         „Ми ћемо одржати најављени скуп неког другог дана, а представницима бившег режима на републичком нивоу нећемо ускратити право на неодговорност коју већ свакодневно показују. Лично, као лидер највеће странке у Србији, немам намеру да делим државу и народ. То ми не пада на памет”, нагласио је Вучић.

         Он је додао да Влада никада неће забранити нити ускратити право на слободно окупљање.

         „У случају да се одржавају два митинга у исто време, питање је да ли би могао да се обезбеди мир. А мени су као лидеру највеће странке и премијеру мир и стабилност најважнији. Иначе, поставља се питање одакле новац Пајтићевој странци за организацију митинга, ако је свима познато да им је партијски рачун већ месецима у блокади”, рекао је премијер Србије.

         Вучић је још додао да СНС одлуком да помери датум митинга којим ће обележити годину дана рада Владе не показује слабост већ снагу.

А.В.: Као ЛИДЕР ...

А.В.: Као ЛИДЕР …

„Као нормални људи, не желимо да ни на који начин угрозимо стабилност у држави. Такође, не желимо да верујемо да је лидеру војвођанског режима Бојану Пајтићу изазивање нестабилности управо и циљ”, закључио је Александар Вучић.

(Танјуг)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *