Вијести, Регион

Вучић очекује да се летос сретне са Путином и Медведевом

ЖЕЛИ ДА РАЗГОВАРА О ПЕТРОХЕМИЈИ, АЗОТАРИ, АЛИ И ЦЕНИ ГАСА ЈЕР НЕ РАЗУМЕ ДРАСТИЧНУ РАЗЛИКУ У ЦЕНИ ОД ПРВОГ ДО ДРУГОГ ВЕНТИЛА

  • Нагласио да Србија има добре односе са Русијом и да жели да буде чланица ЕУ, са најбољим односим са Немачком, уз оцену да је то одговорна политика, корисна за нашу земљу. Још је подвукао:„Када неко други дође на власт – може то да мења”
  • ФАКТИ: Ово напредњацима, нема сумње, добро звучи. Има у свему само један „проблемчић”: односи са Русијом, ЕУ и Немачком су толико крупне ствари да се не могу и не смеју мењати од владе до владе…

         ПРЕМИЈЕР Александар Вучић очекује да ће се током лета срести са председником и премијером Руске Федерације Владимиром Путином и Димитријем Медведевом и навео да се Србија показала као искрени пријатељ Русији и да није увела санкције тој земљи.

         Вучић је, гостујући на ТВ Прва, рекао да Србија има добре односе са Русијом и да жели да буде чланица ЕУ и најбоље односе са Немачком, уз оцену да је то одговорна политика, корисна за нашу земљу.

         „Када неко други дође на власт, може то да мења” рекао је Вучић.

         Како је навео, са Путином и Медведевом жели да разговара о Петрохемији, Азотари, али и цени гаса.

         Он је рекао да не разуме драстичну разлику у цени од првог до другог вентила.

         На питање – како је могуће да је председник Белорусије Александар Лукашенко боравио у Београду иако се Србија крајем мандата владе Мирка Цветковића придружила санкцијама које је ЕУ увела Белорусији – Вучић није имао одговор, јер, како је рекао, не може да измишља „лажне и глупе одговоре”, иако је Белорусија Србији пријатељска земља.

Александар Вучић и Ангела Меркел

Александар Вучић и Ангела Меркел

„Немам ништа о томе да вам кажем. Није ме на ту тему ништа питала Ангела Меркел, а разумео бих и ћутао бих да ме је питала“, рекао је Вучић.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *