Вијести, Регион

Вучић ће одлуку о одласку у Сребреницу подредити „интересима региона”

БРИТАНСКИ ПРЕДЛОГ РЕЗОЛУЦИЈЕ НИ ЈЕДНОМ ЈЕДИНОМ РЕЧЈУ НИЈЕ ПОМЕНУО – ВАЉДА НЕ СМЕ

  • „ДРЖАВА – ТО САМ ЈА”: Одлука о одласку у Сребреницу још није донета не зато што се Србија нечег плаши већ да би она била у складу са интересима региона. То не радимо зато што смо слаби, већ зато – рекао је Александар ВУЧИЋ – што добро разумемо нашу позицију и зато што мислимо да тако можемо да урадимо нешто добро за наш народ и све наше народе

         ПРЕМИЈЕР Александар Вучић изјавио је вечерас да ће одлуку о одласку донети неколико дана уочи 11. јула дана обележавања Сребренице, и истакао да ће она бити у складу са интересима регионалне стабилности и српског и бошњачког народа.

         Вучић је новинарима у Бриселу – одговарајући на питања – рекао да неће долазити тамо где му неко прети „пљувањем, батињањем” не зато што се тога плаши и поновио да ће донети одлуку у интересу оба народа.

         Према његовим речима, одлука о одласку у Сребреницу још није донета не зато што се Србија нечег плаши већ да би она била у складу са интересима региона.

         „То не радимо зато што смо слаби, већ зато што добро разумемо нашу позицију и зато што мислимо да тако можемо да урадимо нешто добро за наш народ и све наше народе”, рекао је Вучић.

         Он је додао да сматра да је то једина могућа политика која доноси добро свима на Балкану.

         Он је навео да се плаши да појединци само траже разлог да нешто лоше о неком другом кажу.

         „А коме ја да објасним у мојој или било којој другој земљи на Балкану да када се деси нешто у Македонији после тога два месеца ниједан инвеститор неће да дође ни у једну од наших земаља”, рекао је премијер.

         Премијер је – замољен да прокоментарише изјаву Бакира Изетбеговића који је рекао да ће пуштање Насера Орића бити кључно за опоравак односа БиХ и Србије – рекао да односи између две земље и српског и бошњачког народа не би требало да зависе од појединаца.

Премијер Александар Вучић

Премијер Александар Вучић

„Поготово ми је тешко да причам о томе после сазнања које имамо о томе и после аката које смо дали на увид целокупној јавности”, истакао је Вучић који је додао да ће његова изјава бити увек иста, и вечерас и у наредним данима, без обзира шта се буде са Орићем дешавало.

ЧЛАН Председништва БиХ Бакир Изетбеговић изјавио је да би пуштање Орића и његов повратак били од кључног значаја за наставак опоравка односа БиХ и Србије.

Изетбеговић је у разговору са британским амбасадором у БиХ, Едвардом Фергусоном, рекао да је хапшење Орића у Швајцарској и понашање Србије у овом случају „неприхватљиво и разочаравајуће”, пренела је Фена.

Како је саопштено из Председништва БиХ, Изетбеговић се захвалио Великој Британији за предлог резолуције о Сребреници, која је достављена Савету безбедности УН, изразивши наду да ће је подржати и друге земље чланице тог тела.

(Танјуг)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *