Вијести, Регион

Вучић америчким компанијама предочио да су његове реформе у интересу инвеститора из САД

КАКВА СРЕЋА: СУТРА СЕ СРЕЋЕ СА ЏОЗЕФОМ БАЈДЕНОМ И ЏОНОМ МЕКЕЈНОМ

        ПРЕМИЈЕР Александар Вучић разговарао је данас у Вашингтону са представницима компанија Џенерал Илектрик и Фрипорт МекМоран и поручио да ће Србија обезбедити најбоље услове за инвеститоре из САД.

        „Србија ће обезбедити најбоље услове за инвеститоре из САД. Са представницима Џенерал Илектрик“, написао је Вучић на свом Твитер налогу.

        Премијер је навео да је и са представницима Фрипорта било речи о економији и инвестицијама у Србији.

        Он ће данас разговарати са представницима и других америчких компанија као што су Мајкрософт и Ен-Си-Ар.

        Очекује се да Вучић америчкој администрацији, између осталог, пренесе поруку да је Србија постала фактор стабилности на Балкану и да се одлучно креће на путу ка ЕУ.

        Премијер ће пренети и поруку да Србија спроводи тржишне реформе које су у интересу и америчких инвеститора.

        У изјави за РТС, Вучић је указао и на то да амерички инвеститори не размишљају о наставку својих улагања у једну земљу, или доласку, уколико тамо не постоји политичка стабилност и уколико то не одобрава и политика САД.

        Како је најављено из Владе Србије, после сусрета са представницима америчких компанија, планиран је и сусрет са замеником америчког државног секретара Ентонијем Блинкеном, а нешто касније и са представницима српске дијаспоре у САД.

        Током другог дана посете, предвиђен је званичан сусрет Вучића и потпредседника САД Џозефа Бајдена у Белој кући.

        Истога дана председник српске владе разговараће и са председавајућим Сенатског комитета за оружане снаге, сенатором Џоном Мекејном.

        Након тога следе сусрети са копредседавајућима Српског кокуса, конгресменима Тедом Поом и Емануелом Кливером, као и са председавајућим Сенатског поткомитета за Европу, сенатором Роном Џонсоном.

Вучић са представницима америчких компанија

Вучић са представницима америчких компанија

У четвртак, 4. јуна, премијер Вучић посетиће Универзитет Џонс Хопкинс, где ће имати излагање, а након тога наставити низ сусрета са члановима Комитета и Поткомитета за спољне послове Сената САД.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *