Вијести, Регион

Врх Железнице прво изабрао генералног директора, па ту одлуку повукао – чека се Беко

ИЗА „БРДА“ СЕ „ВАЉА“ НАМЕРА ПРЕМИЈЕРА ВУЧИЋА ДА НА ЧЕЛО ПРОПАЛИХ ЖЕЛЕЗНИЦА ДОВЕДЕ БИЗНИСМЕНА МИЛАНА БЕКА

  • Избор Светозара Ћапина поништен после само неколико сати – на „препоруку“ Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре

        

ОВО може само у веома напредној Србији која је на путу за ЕУ и по вољи америчког амбасадора Мјакла Кирбија.

         Данас врх Железница Србије донео одлуку да Светозара Ћапина именује за генералног директора тог јавног предузећа.

         Само који сат касније, објављено да је тај исти врх Железнице – „на препоруку Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре- ставио ван снаге сопствену одуку о именовању поменутог Светозара Ћапина.

         „На препоруку ресорног Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, два извршна директора ће бити потписници до именовања новог директора, којег ће Скупштини Железница Србије предложити Влада Републике Србије“, наводи се у саопштењу тог предузећа.

         Иза овог „брда“ се – вероватно већ погађате – „ваља“ намера премијера Александра Вучића да на чело пропалих Железница доведе бизнисмена Милана Бека који је за 8. август заказао конференцију за новинаре на којој ће, како је најавио, „покушати да затвори тему о избору директора ЈП Железнице Србије“.

          „Желим да одговорим на бројне контроверзе које су овим поводом отворене: да ли ми именовањем у Железници премијер Вучић пријатељски помаже да поправим свој јавни углед или сам уцењен па морам… Да ли је Железница договорена, са ким и када или је то пропало…?“, наводи се у позиву за конференцију на тему „Избор за директора ЈП Железнице Србије и остале повезане теме“.

         Да све буде још више „у стилу“, министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, изјавила је да Влада Србије није донела никакву одлуку нити препоручила Скупштини Железница Србије ко треба да буде на челу тог предузећа.

Светозара Ћапина,  директор за Гиниса?

Светозара Ћапина, директор за Гиниса?

Михајловићева није желела да коментарише да ли је бинзнисмен Милан Беко и даље „у игри“ за првог човека Железница Србије.

„Влада Србије није разговарала, влада није договорила и није донела никакву одлуку о томе ко ће бити директор, али је ресорно Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре донело препоруку да би систем железнице функционисао – да оба извршна директора која су остала имају право потписа у времену док се не буде изабрао генерални директор како система не би стајао“, рекла је Михајловићева новинарима у седишту Владе Србије.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *