Вијести, Регион

Војводина расписала позив за све незапослене докторе наука

ИМА ИХ УКУПНО 24, А ПРИМАЋЕ НЕТО ПО 65.704 ДИНАРА – РЕПУБЛИЧКИ ПРОСЕК ЗА НАУЧНОГ САРАДНИКА

        У БУЏЕТУ Војводине обезбеђено је 30 милиона динара за реализовање јавног позива за незапослене докторе наука у покрајини, истакао је данас потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за науку и технолошки развој Драгослав Петровић.

        Тај конкурс ће бити објављен у петак 10. октобра у дневном листу „Политици”, Службеном листу АП Војводине и на интернет страници Покрајинског секретаријата за науку и технолошки развој и трајаће до краја овог месеца, наведено је у саопштењу Бироа покрајинске владе за односе с јавношћу.

        Петровић је на конференцији за новинаре рекао да на евиденцији Националне службе за запошљавање у покрајини има 24 незапослена доктора наука и нагласио да би резултат те активности покрајинске администрације требало да буде да ни једна особа са звањем доктора наука не може бити незапослена у Војводини.

        У покрајинском буџету је за реализацију тог конкурса обезбеђен новац, како би се преко научних института, Универзитета у Новом Саду и научних јединица у Војводини обезбедила прилика за све оне са највишим научним звањем да искажу своје могућности и способности.

Драгослав Петровић

Драгослав Петровић

„Покрајина је обезбедила 30 милиона динара да се у наредних годину дана пружи шанса кроз одговарајуће пројекте, тиме што ће бити финансирани са нето зарадом од 65.704 динара, што одговара просечном износу који прописује Министарство образовања и науке, на нивоу републике, за доцента односно научног сарадника”, рекао је Петровић.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

One comment on “Војводина расписала позив за све незапослене докторе наука

  1. Pingback: Статус особе | Био-блог

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *