Вијести, Регион

Војислав Шешељ: Никаквих преговора о уласку у ЕУ неће бити док Србија не призна Косово

РАДИКАЛИ ТРАЖЕ ХИТНО РАСПИСИВАЊЕ ВАНРЕДНИХ ИЗБОРА

         СРПСКА радикална странка позива српски народ да каже одлучно „не” уласку Србије у Европску унију и да одбаци све захтеве који му из иностранства у том смислу долазе. Захтевамо да режим обавести нацију каква је данашња спољнополитичка позиција Србије и да хитно распише ванредне изборе на свим нивоима, па да кроз те изборе народ изрази своју аутентичну вољу.

         „Очигледно је да преговори о приступању Србије ЕУ неће почети док Србија не да пристанак да Косово буде примљено у Уједињене нације. Режим онда треба дефинитивно да се изјасни, јер су и Томислав Николић и Александар Вучић тврдили да никад неће одустати од Косова и Метохије. Александра Вучића је Бајден позвао у Вашингтон средином маја да му саопшти да Србија мора да одустане од пријатељских односа са Русијом и да мора да успостави санкције према Руској Федерацији”, нагласио је председник СРС Војислав Шешељ и додао:

         „У име Српске радикалне странке желим да изразим протест што је јуче у београдској Палати правде у поступку против Ивана Ивановића искључена јавност. Ту није предвиђена тајност поступка и није било никаквог разлога за тајност, нити је суд донео решење о успостављању тајности поступка. Једноставно, судија је својевољно искључио публику.”

Председник СРС Војислав Шешељ

Председник СРС Војислав Шешељ

Српска радикална странка сматра да то што је Иван Ивановић изнео своје мишљење на интернету и дао политичку квалификацију не може представљати кривично дело и не може бити говор мржње.

(саопштење Српске радикалне странке)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *