Вијести, Регион

Вођа партије Атака затражио у парламенту референдум о изласку Бугарске из ЕУ и НАТО

ОЦЕНИО ДА ЈЕ БУГАРИМА ПОТРЕБНА ВЛАСТ КОЈА ЋЕ СЛУЖИТИ ЊИХОВИМ ИНТЕРЕСИМА, А НЕ ЊИХОВИХ КОЛОНИЗАТОРА

  •  Лидер Атаке Волен СИДЕРОВ: Одустајање Русије од Јужног тока последица је недоследне политике саме Софије, која је поклекла пред ЕУ допустивши „удар на националне интересе и достојанство“ Бугарске
  •  Догађаји показују – упозорио је Сидеров – да покорност према НАТО и ЕУ нама само штети. Време је да се питање о чланству у њима изнесе на референдум

         Настало је време да решимо да ли ћемо и даље да гутамо ту евро-атлантску прашину, док се не угушимо, или ћемо се сетити својих евроазијских корена“

         Вођа бугарске партије Атака Волен Сидеров предложио је да се у тој земљи одржи референдум о изласку из Северноатлантске алијансе и Европске уније, пише портал WUFYS.

         У свом говору у бугарском парламенту он је истакао да даље чланство у наведеним организацијама угрожава безбедност и привреду Бугарске.

         „Западни глобалисти незадовољни су стремљењем већине православних људи ка пристојном животу. То угрожава њихове приходе и претензије на глобалну владавину. Они су се одлучили за рат са Русијом, који подразумева економски притисак и војне провокације“ – казао је Сидеров.

         По мишљењу лидера бугарских патриота, одустајање Русије од Јужног тока последица је недоследне политике саме Софије, која је поклекла пред ЕУ допустивши „удар на националне интересе и достојанство“ Бугарске.

         Веровање народа бившег социјалистичког блока – Румуна, Чеха, Срба, Словака, Бугара у бајке о „евроатлантским интеграцијама“ довела је читаве земље до сиромаштва и напуштања уобичајеног начина живота, сматра Волен Сидеров.

         ЕУ је опљачкала индустрију својих нових чланица, фактички их колонизовавши, исто то је хтела да уради и са Русијом 90-тих година, рекао је лидер Атаке у истом говору.

         Колонизација се спроводила преко поткупљене политичке врхушке, и тај процес је заустављен тек након доласка Путина на власт.

         И у Бугарској је исто тако потребна власт која ће ствари да назове својим именом, констатовао је Сидеров. Таква власт која ће да призна да је у Украјини извршен државни преврат помоћу америчких пара. Таква која ће служити интересима Бугарске, а не њених колонизатора.

Вођа бугарске партије Атака Волен Сидеров

Вођа бугарске партије Атака Волен Сидеров

„Како су показали недавни догађаји, покорност према НАТО и ЕУ нама само штети. Време је да се питање о чланству у њима изнесе на референдум.

Настало је време да решимо да ли ћемо и даље да гутамо ту евро-атлантску прашину, док се не угушимо, или ћемо се сетити својих евроазијских корена“ – истакао је вођа бугарских патриота.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *