Вијести, Регион

Влајки: Увод у обновљена бонска овлаштења

012202
Потпредсједник Републике Српске Емил Влајки уопозорио је да су протести пред институцијама БиХ у Сарајеву и талачка криза увод у обновљена бонска овлаштења високог представника и у предстојећу, силом наметнуту, планирану унитаризацију БиХ, гдје би требало да Република Српска суштински нестане.

Такозвана талачка криза, која је окончана јутрос у четири часа, једна од највећих фарси изведених на територији бивше Југославије у посљедње двије деценије, саопштено је из кабинета потпредсједника Републике Српске.

Влајки сматра да су протести пред институцијама БиХ оркестрирани из бошњачког Сарајева, уз асистенцију највећег дијела „међународне заједнице“ и групе „гњевних грађана“.

„Недавна криза проузрокована Сарајевом због матичних бројева такође је била дио плана чије је финале било у `талачкој кризи`, а да комедија буде потпуна, у њој су као `таоци`, можда и потпуно свјесно, учествовали и међународни банкари. Напокон се појавио и сам Валентин Инцко који је `кризу смирио`, јер су `гњевни грађани` једино њему `повјеровали`“, додао је Влајки.

Иванић: Посљедице ће се тек осјетити!

Лидер ПДП-а Младен Иванић изјавио је да ће се политичке посљедице након јучерашњих демонстрација у Сарајеву тек осјетити. Јасно је, међутим, да у свему томе има пуно политичких злоупотреба, тачније покушаја централизације БиХ, тврди Иванић.

Ницовић: Јучерашњи догађаји показују немоћ државе

Полицијски експерт Марко Ницовић изјавио је за Телевизију РС да је безбједносна ситуација у БиХ осјетљива и да јучерашњи догађаји показују немоћ државе, као и да безбједност у њој не функционише у правој мјери. Ницовић истиче да је ријеч о покушају боњачких групација да покажу да је власт и моћ у Сарајеву.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *