Вијести, Регион

Влајки: Рушење Додика је пропаст Републике Српске

012202Потпредсједник Републике Српске Емил Влајки оцијенио је да би рушење предсједника Српске Милорада Додика значило пропадање Републике Српске, односно губљење садашњег степена њене самосталности.

“Шта год ко мислио о Милораду Додику, мислим да је он успио заинтересовати свијет за Републику Српску и направити од ње малтене државно-правни субјект унутар БиХ. За сада не видим ниједну снагу и особу унутар политичког миљеа Српске која би била у стању то да настави”, истакао је Влајки.

Он је за “Блиц” рекао да се добар дио међународне заједнице маћехински односи према Републици Српској, а посебно САД. “Све иде у правцу да се уништи све што је српско. Посебно су ти притисци евидентни према Додику, који се, видјевши шта Запад ради, на челу са САД, окренуо Русији”, нагласио је Влајки.

Он је изразио бојазан да се Додик неће кандидовати на наредним изборима и увјерење да се унутар СНСД-а већ размишља о неком другом кандидату, додавши да ће Додик можда отићи у заједничке институције БиХ.

“Увјерен сам да се неће кандидовати за предсједника Републике Српске, а у странци је пуно кандидата”, навео је Влајки.

Он је поновио да је један од пројеката у БиХ стварање пет регија, затим унитаризација БиХ, те подјела Српске на два дијела.

 

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *