Вијести, Регион

Владимир Јешић: Полиција се према мени понашала као интерна полиција СНС

ПОКАЗАО СНИМАК КОЈИ ПОТВРЂУЈЕ ДА НИЈЕ НАПАО ФУНКЦИОНЕРА СНС МИЛАНА ЧАЧИЋА

  • Новинар Владимир Јешић показао фотографију на којој се, како тврди, види нападач на њега, за кога је рекао да је из Нове Галенике и навео да полиција није ништа предузела да ухапси починиоца
  • Јешић тврди да је – док је био у полицијској станици у Инђији – чуо да кључна особа у целој истрази мора да промени исказ, наводећи изјаву власника рент-а-кар агенције који је, како је Јешић навео, аутомобиле изнајмио батинашима и из које се јасно види да иза напада стоје челни људи СНС

         НОВИНАР Владимир Јешић изјавио је данас да полиција заташкава случај напада на њега и у прилог томе показао видео снимке, службену белешку и фотографије за које тврди да су кључни докази који то поткрепљују.

         Јешић је на конференцији за новинаре у Медија центру рекао да се полиција поставила као политички комесаријат СНС-а и поступала према њему као интерна полиција СНС-а.

         Јешић је показао фотографију на којој се, како тврди, види нападач на њега, за кога је рекао да је из Нове Галенике и навео да полиција није ништа предузела да ухапси починиоца.

         Он је показао и службену белешку у којој је наведена изјава власника рент -а-кар агенције, који је навео да је кола изнајмио функционеру напредњака Владимиру Гаку 8. априла на седам дана.

         Јешић тврди да је – док је био у полицијској станици у Инђији – чуо да кључна особа у целој истрази мора да промени исказ, наводећи изјаву власника рент-а-кар агенције који је, како је Јешић навео, аутомобиле изнајмио батинашима и из које се јасно види да иза напада стоје челни људи СНС.

         Поводом тврдњи да је физички напао функционера СНС-а Милана Чачића, Јешић је показао видео-снимак сигурносних камера хотела „Андревље”, на коме се види да није било физичког контакта међу њима.

         Јешић је показао и три фотографије Чачића, на којима се разликује степен његових повреда и упитао како је могуће да се на три фотографије виде различите повреде.

         Наводећи хронолошки дешавање после напада на њега, Јешић је казао да је дан после напада 15. априла приведен у полицијску станицу где му је човек који се представио као психолог из Београда рекао да би било добро да иде на полиграфско тестирање, али да не може да гарантује да налази полиграфа неће бити злоупотребљени.

         Јешић тврди да је пристао на полиграфско тестирање али уз присуство адвоката, да је у полицијској станици било десетак људи у „скупим оделима који су дошли џиповима” за које му је речено да су „сам врх МУП-а” и који нису, како каже, хтели са њим да разговарају.

Новинар Владимир Јешић

Новинар Владимир Јешић

„Питао сам да ли сам приведен, да би начелник после извесног времена изашао и рекао ми да сам слободан и да, што се њих тиче, нико ме није привео него сам дошао сам”, рекао је Јешић.

Владимир Бељански, правни заступник Владимира Јешића, рекао је да забрињавају озбиљне индиције да је полиција у случају напада на Јешића деловала у одређеним политичким циљевима, уз покушај дискредитовања новинара наводима о нападу на Чачића.

Бељански је навео да је поднео притужбу Сектору унутрашње контроле са захтевом да се открије ко су полицајци који су незаконито поступали, као и захтев за достављање документације из полицијске станице у Инђији.

Председник Независног друштва новинара Војводине Динко Грухоњић рекао је да је инцидент у вези са нападом на Јешића део кампање страха коју спроводи СНС у циљу прекомпоновања локалне власти.

„У локалне средине стижу људи сумњивог изгледа и у џиповима који застрашују грађане. Овакав начин политичке борбе подсећа на време успона фашизма”, рекао је Грухоњић.

(Танјуг)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *