Регион

Влада и синдикат се нису договорили око почека за цијену рада

29650_vest_влада-рс_са-прозора-фронтал-фото

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић рекао је да представници гранских синдиката нису били задовољни понуђеним рјешењем и да ће са њима вечерас упознати своје органе након чега ће доставити коначан одговор.

Премијер је оцијенио неприхватљивим позив предсједника Синдиката образовања науке и културе Стевана Милића родитељима да сутра не пошаљу дјецу на наставу.

Представници четири гранска синдиката буџетских корисника нису вечерас прихватили приједлог Владе Републике Српске да се након шест мјесеци анализира стање буџетских прихода и расхода и размотре могућности повећања цијене рада у овим дјелатностима.

Синдикалци нису прихватили ни да се у 2014. години цијена рада у наведеним дјелатностима повећа за пет одсто у односу на сада важећу, као ни да се након првих шест мјесеци наредне године размотри могућност њеног додатног увећања.

Предсједник Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић рекла је да су наведени приједлози све што је Влада и иначе предложила до вечерас и да су они неприхватљиви.

Коментариши чланак

Коментара