Вијести, Регион

„ВАЈС БРОКЕР“: Телеком ће бити продат испод цене

ПРЕ ТРИ ГОДИНЕ ВЛАДА СРБИЈЕ ЗА 51 ОДСТО ТРАЖИЛА 1,4 МИЛИЈАРДЕ ЕВРА

        ТЕЛЕКОМ Србија ће вероватно бити продат по нижој цени него што је на раније расписаном тендеру понудио Телеком Аустриа, оценио је данас пројект менаџер „Вајс брокера“ Ненад Гујаничић и додао да Телеком сада вреди око 1,5 миијарди евра.

        „Пре три године је Телеком Аустриа понудио 900 милиона евра за 51 одсто акција у домаћем оператеру. Тада је Влада Србије за тај проценат тражила 1,4 милијарде евра, а данас та компанија није ништа боља, мање је инвестирано у развој и више је задужена“, рекао је Гујаничић на представљању ранг листе банака и осигуравајућих друштава коју организује часопис Бизнис и финансије.

        Он је подсетио да је Телеком откупио 20 одсто својих акција од грчког ОТЕ-а, за шта је узео велики кредит који, како каже, и даље није отплатио.

„ВАЈС БРОКЕР“: Телеком ће бити продат испод цене

„ВАЈС БРОКЕР“: Телеком ће бити продат испод цене

Гујаничић је рекао да се ових дана често прича о приватизацији Телекома, Дунава и Аеродрома Никола Тесла, али је поручио да је само мит да ће се прикупити огромни приходи од приватизације тих предузећа.

Он је констатовао и да домаћих фирми за приватизацију није остало пуно, али је проблем што се вреднују по дисконтним ценама, чему доприноси лоша макроекономска ситуација и лоша инвестициона клима.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *