Вијести, Регион

Уставни суд Србије постаје саучесник власти у разбијању Србије

ОДЛУКА ПОВОДОМ БРИСЕЛСКОГ СПОРАЗУМА ДОНЕТА ПОД ПРИТИСКОМ ВЛАСТИ И ИМАЋЕ НЕСАГЛЕДИВЕ ПОСЛЕДИЦЕ

  • Ако Уставни суд каже да Бриселски споразум није правни акт, на основу чега наши држављани на Косову и Метохији више не могу добити ни личну карту ни пасош Републике Србије и на основу чега је уведена царина на робу која се из остатка Србије преноси на Косово и Метохију?

        ОДЛУКА Уставног суда да одбаци захтев за оцену уставности Бриселског споразума донета је под политичким притиском власти и произвешће несагледиве последице за опстанак државе Србије и сигурност сваког појединца.

        Захтеви председника Србије Николића да Уставни суд „застане са оценом уставности“, притисци министра правде Селаковића и извршне власти да се суд „прогласи ненадлежним“ резултирали су овом капитулацијом Уставног суда и победом политике над правом.

        Бриселски споразум је и правни акт, а не само политички споразум којим Влада укида институције државе Србије на Косову и Метохији, нарушава територијални интегритет земље и сопствене грађане препушта на милост и немилост лажне државе Косово.

        Ако Уставни суд каже да Бриселски споразум није правни акт, на основу чега наши држављани на Косову и Метохији више не могу добити ни личну карту ни пасош Републике Србије и на основу чега је уведена царина на робу која се из остатка Србије преноси на Косово и Метохију?

        Ако је Уставни суд донео овакву одлуку о најважнијем државном питању, шта онда могу да очекују пензионери, адвокати и сви други грађани који траже заштиту сопствених права?

Санда Рашковић Ивић: УСС постаје саучесник извршне власти у разбијању Србије

Санда Рашковић Ивић: УСС постаје саучесник извршне власти у разбијању Србије

Нажалост, Србија је постала држава у којој Уставни суд уместо да штити Устав постаје саучесник извршне власти у његовом кршењу и разбијању Србије.

(саопштење Демократске странке Србије)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *