Вијести, Регион

УДОВИЧИЋ: Праве преседан над преседанима, али су Србији везане руке

ИЗВРШНИ ОДБОР MOК ПРОШЛОГ МЕСЕЦА ПРИМИО KОСОВО* У ПРОВИЗОРНО ЧЛАНСТВО

  • ФАКТИ: Ево, Вања Удовичић тврди да су и он и Београд учинили све што су могли, да су потегли и „личне везе“, да су многи заложили и свој углед. Сигурно је тако било, али није тачно да Србија није могла и да не може више! Србија која и по цену Косова и Метохије жели у ЕУ заиста не може више! Власт која је потписала Бриселски споразум и Шиптарима прави другу државу – не сме више од овога о чему Удовичић говори као о максимуму!

        МИНИСТАР омладине и спорта Вања Удовичић данас је у Косовској Митровици, реагујући на најаве да ће Косово бити примљено у чланство Међународног олимпијског комитета (МОК), истакао да би то био преседан над преседанима у међународном спорту, с обзиром на чињеницу да Косово није признато од стране Уједињених нација.

        „МОК је невладина организација, а законом је забрањено да Влада ургира или утиче на одлуке невладиног сектора. Ми смо, наравно, урадили апсолутно све што је законски било могуће, обавили смо бројне консултације, помогли смо у припреми Олимпијског комитета Србије у покушајима да се ово спречи. Свако од нас је незваничним каналима, својим везама, познанствима и угледом, покушао да спречи пријем Косова у чланство МОК-а. Нажалост, више од тога је законски немогуће урадити“, рекао је Удовичић.

        Према његовим речима, одлука о пријему Косова у чланство МОК-а урушила би постулате на којима почива међународни спорт.

        „Нама су, практично, везане руке, у овом случају други одлучују о нашој судбини и најављују да ће донети одлуку која ће бити преседан над преседанима у међународном спорту. Овде се политика умешала у спорт, што је апсолутно забрањено. Уколико МОК донесе такву одлуку, онда сви постулати, нажалост, падају у воду и то је јако лоше за будућност међународног спорта“, поручио је српски министар спорта.

Вања Удовичић

Вања Удовичић

Извршни одбор МОК-а прошлог месеца примио је Косово у провизорно чланство, а одлука о сталном чланству требало би да буде донета на Генералној скупштини у Монаку у децембру.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *