Вијести, Регион

У врху ДСС победила линија Санде Рашковић Ивић, странка још опозиционија према СНС

ЈЕДНОГЛАСНО ОДБАЧЕН ЗАХТЕВ „ГРУПЕ ЧЛАНОВА“ ДА СЕ САЗОВЕ ВАНРЕДНА ИЗБОРНА СКУПШТИНА

  •  Председништво одлучило да ДСС не улази у предизборне коалиције на наредним изборима са Српском напредном странком, нити са Демократском странком, осим у национално мешовитим срединама. ДСС ће на изборе излазити у оквиру Патриотског блока – свуда где је то могуће

         ПРЕДСЕДНИШТВО Демократске странке Србије је на својој седници одржаној 4. маја 2015. године једногласно подржало досадашњу политику ДСС и утврдило Стратегију даљег политичког деловања коју ће понудити на усвајање Главном одбору странке.

         Председништво је одбацило неаргументоване наводе изнете у захтеву групе чланова ДСС за сазивање ванредне изборне скупштине странке.

         Председница странке Санда Рашковић Ивић заказала је седницу Главног одбора за 23. мај ове године, а у складу са ранијим договором у Председништву странке одржаном 15. априла.

         Председништво је оценило да странка ни у чему није одступила од својих темељних начела и програмских ставова, али да је потребно побољшати методе деловања странке, као оштре опозиције садашњем режиму Српске напредне странке, као што је то била не мање штетном режиму Демократске странке.

         Председништво је донело одлуку да ДСС неће да улази у предизборне коалиције на наредним изборима са Српском напредном странком, нити са Демократском странком, осим у национално мешовитим срединама.  

         Демократска странка Србије ће на изборе излазити у оквиру Патриотског блока свуда где је то могуће.

Санде Рашковић Ивић

Санде Рашковић Ивић

О послеизборним коалицијама у локалу одлучиваће локални одбори после избора, у складу са програмом ДСС.

(саопштење Демократске странке Србије)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *