Вијести, Мишљења, Регион

У Сребреници бар 4.000 „фантомских“ муслимана

Александар Дорин, независни истраживач из Швајцарске и аутор више књига које побијају званичну верзију догађаја у Сребреници, тврди да је успео да докаже како су дешавања из јула 1995. године не само највећа медијска већ и математичка подвала 20. века. 

Пада геноцид

Александар Дорин каже да је само откриће да је у Србију прешло између 3.000 и 3.500 људи који су били смештени у неколико кампова, довољно да аутоматски падне теза о геноциду и удруженом злочиначком подухвату.
– Пре неколико месеци сам добио и два видео снимка од којих је један из 1996. године и приказује муслимане у камповима Митрово Поље и Шљивовица, на којима се јасно види и Амор Машовић, дугогодишњи председник Комисије за тражење несталих Федерације БИХ – истиче Дорин.

Александар Дорин

Александар Дорин

Дорин тврди да је дошао до податка да се већ 18 година прећуткује како се у „званичној верзији“ догађаја у овој енклави појављује „фантомски вишак“ између 4.000 и 8.000 „фантомских становника“, што умногоме мења и закључак Хашког трибунала да је тамо убијено око 8.000 муслимана.

– Пре око пола године сам пронашао чланак из децембра 1995. године норвешког новинара Ролфа Јенсена који је у дневнику „Верден ганг“ објавио да је на основу сведочења муслимана из Сребренице ову енклаву у неколико дана пре уласка Војске РС напустило између 3.000 и 3.500 људи. Затим сам прибавио тајни документ муслиманске армије да је током тих неколико кључних дана најмање 800 људи побегло преко Дрине ка Србији… Када су се све коцкице склопиле, дошао сам до непобитног закључка да је у случају Сребренице дошло до стравичне манипулације бројкама чије раскринкавање директно руши не само тезу о геноциду или удруженом злочиначком подухвату, већ и тврдњу да је тамо стрељано око 8.000 људи – каже у разговору за „Вести“ овај истраживач из Швајцарске.

 

Тајни документ о Сребреници

Тајни документ о Сребреници

Дорин тврди да је истражујући и званичне, али и тајне податке Армије БиХ и изворе из Србије, дошао до непобитног доказа да је у случају Сребренице у питању значајна „математичка обмана“ о којој сви ћуте.  

– Муслимани су од почетка располагали тачним и оним „нафилованим“ подацима о броју људи у Сребреници. Према процени ратног Председништва БиХ одржаној само месец дана од пада Сребренице, у овом месту се званично налазило највише 36.200 људи, а Унпрофору је предочавана бројка од 42.000 житеља. Такође, према подацима председника општине Фахрудина Салиховића, у Сребреници је 1994. године било 37.255 муслимана, а међународним организација је та цифра „напумпана“ на 45.000. Сада на ред долази проста математика. Уколико узмемо највећу бројку од свих понуђених – 45.000 људи у Сребреници, па најпре одузимамо 35. 632 људи колико их је, према подацима УН, стигло у Тузлу. Затим одузмемо најмање 3.800 колико их је прешло у Србију, те око 2.000 колико их је погинуло током пробоја у борбама са припадницима Војске РС и на крају цифру од 8.000 наводно стрељаних, појављује се „вишак“ од најмање 4.432 људи. Али, уколико би се рачуница извела на муслиманским или реалним проценама које говоре да је у овој енклави било између 37.000 и 40.000 људи, та бројка „измишљених људи“ постаје дупло или тродупло већа – наглашава Дорин

 Тајна 30 аутобуса?

Дорин каже да је норвешки новинар још 1995. године открио како је само неколико ноћи пре уласка српских снага у центар Сребренице, у потпуној тајности, ушло најмање 30 аутобуса са српским таблицама.

– Међутим, ни овај податак апсолутно нико није истражио, сем што је Сефке Хоџић у својој књизи „Босански ратници“ проговорио о постојању „тајних канала“ између Сребренице и Србије преко којих су људи у групама прелазили са једне на другу страну – каже Дорин.

Агент ЦИА

Александар Дорин каже и да је немачка издавачка кућа Ахриман у магазину „Кетзербриефе“ (Број 179) објавила интервју са Робертом Биром, који је до 1997. године био агент ЦИА који се дотакао и теме Сребренице. „Сребреница је надувана прича којој су нажалост многи људи подлегли… Мој шеф, који је иначе и био некада у Америчком сенату, неколико пута је напоменуо да ће бити некаква превара у Босни. Месец дана пред наводни геноцид у Сребреници ми је рекао да ће тај град бити упориште медија широм света и дао нам је инструкције да зовемо медије. Кад сам питао зашто, рекао је видећеш“, објаснио је некадашњи агент ЦИА.

Извор: Вести-онлајн

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *