Вијести, Регион

ТВ „Мост“ спинује и обмањује јавност у корист Вучићевог и Вулиновог режима

ЈАВНО УПОЗОРЕЊЕ СКУПШТИНЕ АП КИМ УПУЋЕНО И МАРКУ ЂУРИЋУ, НУНС И УНС

  • У тексту упозорења наведен пример: „Данима сте информисали јавност о отварању фабрика кошуља у З. Потоку и Житковцу општина Звечан, од стране тадашњег директора Владине Канцеларије за КиМ господина Александра Вулина. Обзиром да је то била обична фарса и да нису радиле ни пар дана, запослени у З. Потоку су ступили у штрајк у згради општине. О овом догађају нисте информисали јавност“

      

  СКУПШТИНА Аутономне покрајине Косово и Метохија упутила је јавно упозорење директору и главном уреднику јавног предузећа „Мрежа – Мост“ из Звечана – Д. Миленковићу и Љ. Јанковићу.                                                                                                              

        Ево текста тог писма, са потписом потпредседника Скупштине АО КиМ Добросава Добрића, које је достављено и директору владине Канцеларије за КиМ Марку Ђурићу и председницима НУНС и УНС Вукашину Обрадовићу и Љиљани Самјловић:    

         „Поштовани,

        Након што је Влада Р. Србије, поступајући по Бриселском споразуму, распустила Скупштине општине на северу КиМ и именовала привремене органе – у ЈП „Мрежа-Мост“ уведена је цензура. Наиме, након потписивања Бриселског споразума између Владе Р. Србије и Владе тзв. Р. Косово и различитог тумачења споразума од стране актуелне власти, опозиције и грађана на северу КиМ, медијским спиновањем покушавате да обманете јавност, преносећи изјаве и ставове само актуелне власти.

        Подсећамо вас да на северу КиМ постоји и функционише Скупштина АП КиМ, чији су посланици једино легални и легитимни (јер су изабрани по законима Р. Србије), и чији се ставови разликују од ставова актуелне власти по питању политике коју води према Косову и Метохији. Нажалост, од потписивања Бриселског споразума ваше екипе нису присуствовале ни једној седници, нити је неко од руководства или посланика имао прилике да преко овог јавног сервиса изнесе став и мишљење не само по питању Бриселског споразума, већ и по осталим питањима од јавног значаја.

        Нпр. данима сте информисали јавност о отварању фабрика кошуља у З. Потоку и Житковцу општина Звечан, од стране тадашњег директора Владине Канцеларије за КиМ господина Александра Вулина. Обзиром да је то била обична фарса и да нису радиле ни пар дана, запослени у З. Потоку су ступили у штрајк у згради општине. О овом догађају нисте информисали јавност.

        Предочавамо вам да је Законом о јавном информисању и медијима, јавно информисање слободно и да не подлеже цензури, као и то да би грађани могли да формирају сопственo мишљење о појавама, догађајима и личностима, неопходно je да се обезбеди разноврсност извора информација. Такође вам предочавамо да је Уставом Р. Србије забрањена цензура и да свако има право да истинито, потпуно и благовремено буде обавештен о питањима од јавног значаја и да су средства јавног обавештавања дужна да то право поштују.

        Искрено се надамо да информација објављена у часопису „Магазин Таблоид број 331“ није тачна, да у име Владе Р. Србије, спиновање и пропаганду врши Марко Кнежевић, блиски пријатељ Александра Вулина, који уговором обавља привремене и повремене послове у вашем јавном сервису и који је истовремено и члан надзорног одбора испред Владе.

ТВ „Мост“ спинује и обмањује јавност у корист Вучићевог и Вулиновог режима

ТВ „Мост“ спинује и обмањује јавност у корист Вучићевог и Вулиновог режима

Надамо се да ћете ове наше примедбе прихватити добронамерно и отклонити све недостатке и пропусте у циљу објективног информисања јавности на КиМ“.

(саопштење Скупштине АП Косова и Метохије)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *