Вијести, Регион

Тужилаштво прикупља податке о „Ослободилачкој Војсци Санџака“

НА ФЕЈСБУК-СТРАНИЦИ ИСТОГ НАЗИВА ТРАЖИ СЕ ДА САНЏАК ПОСТАНЕ – РЕПУБЛИКА

ТУЖИЛАШТВО за високотехнолошки криминал наложио је полицији прикупљање података и информација поводом постављања страница на Фејсбуку, са позивом на формирање „Армије Санџака“.

        На фејсбук страници „Ослободилачка Војска Санџака“, наводи се „Ми хоћемо да Санџак буде Република. Санџачки тигрови придружите се – покажимо свима ко су Санџачки синови“.

        Како преносе медији, на једној од тих страница осим позива на формирање „Армије Санџака“, у неким од постова позива се сваки појединац да се што боље наоружа, а све се правда заштитом безбедности Бошњака и територије Санџака.

        Тужилац за високотехнолошки криминал Бранко Стаменковић рекао је да је по сазнању за ту страницу формирао предмет и тражио од МУП-а да прикупи све податке.

        „Постоје одредене индиције да би евентуално било елемената за евентуално поступање по овој материји, а након прикупљеног материјала, обавестићемо јавност“, рекао је Стаменковић за Б92.

„Поход на Хаџет“

„Поход на Хаџет“

Наводни разлог за формирање „Армије Санџака“ према писању аутора странице, јесте одбрана безбедности Бошњака и територије Санџака, као реакција на најаву четничког покрета да ће доћи у Нови Пазар, после недавног дефилеа момака у униформама налик онима какве је носио Аћиф-ефендија, ратни градоначелник Новог Пазара.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *