Вијести, Регион

Трошкови на изборима по гласачу

ДВЕРИ: Ми смо по освојеном гласу уложили 72, а УРС и ЛДП – више од 1.600 динара

ОСТАЛЕ СТРАНКЕ ЗА ИЗБОРЕ (ПО ГЛАСУ) ТРОШИЛЕ САМО НЕШТО МАЊЕ ОД ЧЕДИСТА И ДИНКИЋЕВАЦА

        ДНЕВНИ лист „Новости“ је у издању од  10. новембра у тексту „Странкама мање пара у кампањи“објавио и податке о трошењу странака  у кампањи. У том тексту, као и у тексту дневног листа „Блиц“ од 6. новембра, истиче се да је трошак за кампању Покрета Двери убедљиво најмањи у односу на остале политичке учеснике.

        Још занимљивији податак се добија када се уложени новац кампање Двери стави у однос са освојеним гласовима Покрета и када се ти резултати упореде са осталим учесницима на изборима.

        Наиме, Двери су по званичним подацима уложиле 72 динара по гласу што је скоро двадесет пет пута мање уложеног новца по једном гласу од нпр. УРС-а или ЛДП-а или других парламентарних странака! УРС и ЛДП су по једном гласу уложили више од 1600 дин., а остале парламентарне странке нешто мало мање од ове цифре. 

        Медији су се прошле недеље такође бавили и астрономским дуговима странака из кампање. Врло стидљиво се могла видети информација да једино Двери имају НУЛА дуга из кампање?           

        Шта нам ове информације говоре? Ове информације нам, са једне стране, кроз врло очигледне примере показују до које мере иде бахатост политичких функционера и расипништво  политичких странака када је у питању располагање државним новцем.

        Ове информације нам са, друге стране, говоре и то да се исправна политика не препознаје само по слаткоречивим обећањима, већ и  по конкретним делима.

        Наиме, који је то степен лицемерја када већина странака и у власти и у опозицији имају једну политику за спољну, а сасвим другу политику за унутрашњу употребу. Како је то бедно и дволично кад неко у кампањи бруји да се залаже за излазак Србије из презадужености и за смањење спољног дуга, а у исто време се у сопственој странци задужује преко сваке мере трошећи немилице народне паре за политичку кампању.            

        Ко таквим људима може да верује?          

ДВЕРИ: Ми смо по освојеном гласу уложили 72, а УРС и ЛДП - више од 1.600 динара

ДВЕРИ: Ми смо по освојеном гласу уложили 72, а УРС и ЛДП – више од 1.600 динара

Покрет Двери и делима, дакле не само на речима, показује да се одговорно и домаћински понаша и ће домаћински располагати народним новцем и државним средствима и када дође на власт.

По делима нас препознајте.

(саопштење Покрета Двери)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *