Вијести, Регион

Томислав Николић расписао ванредне изборе за 16. март

Томислав Николић расписао ванредне парламентарне изборе за 16. март

Председник Србије Томислав Николић потписао указ о распуштању Скупштине и одлуку о расписивању ванредних парламентарних избора за 16. март.

Ванредни парламентарни избори биће одржани 16. марта. Председник Србије Tомислав Николић је тачно у подне потписао указ о распуштању Скупштине Србије и одлуку о расписивању избора.

Премијер Ивица Дачић и први потпредседник Владе Александар Вучић јуче су Николићу уручили образложен предлог Владе за распуштање парламента, након чега је председник Србије истакао да су сви свесни да је Влада учинила много и остварила многе циљеве.

Томислав Николић расписује изборе 29-01-2014

Томислав Николић расписује изборе 29-01-2014

„Након тога, људи који буду изабрани на парламентарним изборима на једној чврстој и солидној основи коју је поставила ова влада, наставиће да граде нашу европску Србију, европску кућу, сигурну од криминала и кућу која ће изграђивати своју економију и извршити реформе“, рекао је Николић и поручио да су пред новом владом велики послови.

Председник је нагласио да Србија неће стати у кампањи и да ће функционисати све институције.

Влада је предлог за ванредне изборе образложила потребом да се обезбеди што шира подршка реформама и модернизацији друштва.

Биће то 10. парламентарни избори од увођења вишестраначја, а седми ванредни.

Извор: РТС

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *