Вијести, Регион

Томислав Николић: Неки министри утичу на медије који се утркују да нешто лоше напишу, измисле и слажу о мени

„ТАЧНО ЗНАМ КО ПУШТА (ПОЛУ)ИНФОРМАЦИЈЕ ИЛИ НЕИСТИНЕ У НЕКЕ ТАБЛОИДЕ“

  • Председник Србије тврди да то није његов, већ проблем Владе Србије, и да због тога он неће да решава тај проблем, нити да на било који начин поставља услове да га Влада реши
  • О ИНЦИДЕНТУ СА „Фалконом“: „Знате, када се авион тресе, суноврати, кад летите по авиону, онда вам не пада на памет да то искористите медијски. Мада, морам да кажем да вам не пада на памет ни да ћете да погинете, пошто је очигледно, сада сам у то убеђен, да човек има наду до последњег часа“

         ПРЕДСЕДНИК Србије Томислав Николић критиковао је поједине министре у Влади Србије оценивши да они утичу на медије који лоше пишу или лажу о активностима председника Републике.

        У интервјуу за празнични број Вечерњих новости, Николић је казао да иступи потпредседнице Владе Србије и СНС Зоране Михајловић о њему нису његов, већ проблем Владе Србије, и да због тога он неће да решава тај проблем, нити на било који начин поставља услове да га Влада реши.

        Међутим, очигледно је да постоји диспропорција амбиција и могућности и превелико уплитање у рад свих ресора државне управе и надлежност председника Републике, оценио је Николић, а наводи се у делу интервјуа који је Бети достављен из председничког кабинета.

        „Ја видим утицај појединих министара на медије, који се утркују да нешто лоше напишу или измисле и слажу о мени, али то није мој проблем. То је проблем тих министара и шта они то уопште замишљају, колико високо мисле да могу да лете, уместо да сарађујемо? Ја не само да не критикујем њих, већ не критикујем ни њихове потезе. Ако имам примедбе, ја то кажем председнику Владе, а никада медијима“, навео је председник.

        Николић је додао да „тачно зна ко пушта поједине информације, полуинформације или неистине које стижу у неке таблоиде“.

        Говорећи о недавном инциденту са Владиним авионом „Фалкон 50“ и извештавању појединих таблоида о томе, председник Србије је рекао да је морбидно о томе говорити подсмешљиво и потцењивачки и упућивати саветницима председника прекоре да лажу.

       „Знате, када се авион тресе, суноврати, кад летите по авиону, онда вам не пада на памет да то искористите медијски. Мада, морам да кажем да вам не пада на памет ни да ћете да погинете, пошто је очигледно, сада сам у то убеђен, да човек има наду до последњег часа“, рекао је Николић поводом инцидента у владином авиону који се вратио са лета у Ватикан.

        Председник Србије је додао да је поносан на своје сараднике јер „у тој драматичној ситуацији“ у авиону „није чуо ни глас“.

       „Када смо слетели, честитао сам пилотима, а они су ми рекли да је било нешто на мотору, али да не смеју да дају изјаву, а ипак су је дали. Дали су изјаву Директорату цивилног ваздухопловства, претпостављам. Изјава је сутрадан била у Блицу, ни од кога од нас није дошла та изјава, зато што ми нисмо ни знали да је пилот просуо кафу“, навео је председник Србије.

        У извештају о инциденту наводи се да су проблеми у авиону почели након што је копилот просуо кафу по тастатури и случајно укључио сигурносне слотове. Пилоти су навели да се потом искључио један од три мотора, а авион је због немогућности да се укључи тај мотор послат на ремонт у Швајцарску.

        Николић је казао да је у медијима „спинована“ прича о просутој кафи, а да готово није било приче о проблемима са мотором.

Српски председник Томислав Николић

Српски председник Томислав Николић

„Ако је један министар председник Управног одбора Директората и у директној вези са Блицом, шта друго да помислим него да је прича о просутој кафи дошла одатле“, упитао је председник.

Зорана Михајловић је председник УО Директората цивилног ваздухопловства.

Бета

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *