Регион

Томислав Николић: Када бих био за то да се Србија потпуно окрене Русији – то бих јавно рекао

„А ДА САМ ПРОТИВ ТОГА ДА СРБИЈА БУДЕ У ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ – И ТО БИХ ЈАВНО РЕКАО”

  • „Када имате добре односе са Берлином имате добре односе са ЕУ. Међутим, шта нудите као алтернативу ако се определимо за једну страну. Да се посвађамо са другом страном?”

         ПРЕДСЕДНИК Томислав Николић изјавио је данас да није против европских интеграција, нити сматра да Србија треба да се окрене само Русији, јер да мисли другачије – то би и рекао.

         На констатацију да се у јавности стиче утисак да Влада Србије више гледа ка Европској унији, а председник ка Москви, Николић је истакао да и Влада и он гледају и ка Бриселу и ка Русији.

         „Битно је да одржимо тај став да гледамо на све стране, да размишљамо о мишљењу свих и да имамо добре односе са свима и да се не замерамо никоме, уколико нису у питању национални интереси”, поручио је он у интервјуу који ће телевизија Б92 емитовати вечерас у целини.

         Николић каже да не раздваја Берлин и Брисел јер, како је објаснио, највећи утицај у Бриселу има Берлин.

         „Када имате добре односе са Берлином имате добре односе са ЕУ. Међутим, шта нудите као алтернативу ако се определимо за једну страну. Да се посвађамо са другом страном?”, упитао је Николић.

         Он је истакао да је Србија опредељена за ЕУ што је, како је подвукао, отворено саопштено председнику и премијеру Русије.

         „Никада од њих нисмо добили било какву сугестију, прекор или неки игноратски тон у коме би рекли – ако хоћете у Европу што се нама обраћате. То никада нису рекли. Никада нису рекли ни – ово што од нас тражите можете да добијете уколико одустанете од чланства у ЕУ”, напоменуо је председник Николић.

         Он је такође рекао да Србија никада из Брисела није добила “јасне наговештаје” да не може да уђе у ЕУ уколико не поквари своје односе са Русијом.

         „Ми нисмо стабилни на “или-или”, ми смо стабилни на “и-и”, и ми се те политике држимо”, поручио је он.

         Николић је указао да Србија са Русијом нема заједничке границе и истакао да, ако би мислио да би наша земља требало да се потпуно окрене Русији, то би и рекао.

Томислав Николић

Томислав Николић

„Као што сам рекао да Србија остаје привржена чланству у ЕУ, тако бих и сада могао слободно да кажем да нисам за то да Србија буде у ЕУ – али ја јесам”, закључио је Николић.

(Танјуг)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара