Вијести, Регион

СУСПЕНДОВАНА ТУЖИТЕЉКА: Криминалци славе – живот ми угрожава и Еулекс

НАЈВИШЕ СТРАХУЈЕ ОД ОСВЕТЕ НУСРЕТА ЦЕНЕ КОЈЕГ ЈЕ ПОСЛАЛА У ЗАТВОР

  • Британка Марија Бамиех страхује и да би сама могла да буде ухапшена, али тврди да припадници Eулекса нису изузети од кривичног гоњења

        ТУЖИТЕЉКА Еулекса Марија Бамиех, која је суспендована пошто је у приштинској штампи изнела тврдње о корупцији у тој европској мисији на Косову, изјавила је да је сада њен живот у опасности.

        У интервју за приштински дневник „Експрес“, британска тужитељка је рекла да је угрожена и од Еулекса и од криминалаца које је послала у затвор.

        „Рекли су ми да сам у опасности. Речено ми да Н. Ц. (чије је име познато редакцији) може да дође до мене јер ја дајем неке податке. Он је један хладнокрвни убица. Угрожена сам и од Еулекса, они ме нападају. Могу бити у опасности од неколико криминалаца који сада славе“, рекла је Бамиех за „Експрес“.

        Она је истакла да све то говори да би одбранила своју репутацију, а ако Еулекс одлучи да је ухапси, то ће морати да уради јавно, преноси „Експрес“.

        „Сваки криминалац слави на Косову… двоје милионера приватизације који су били много забринути, славе. Биће славља зато што ја нисам више на послу. Бавила сам се случајевима корупције, укључујући и питање возачких дозвола, потом случај Ахмета Шаље којег сам послала у затвор и ја сам сигурна да ће они да славе“, рекла је тужитељка Бамиех.

        Приштински дневник „Коха диторе“, у наставку приче о сумњи на корупцију у Еулексу, данас пише да је главна тужитељка Мисије Еулекса на Косову Јарослава Новотна блокирала истрагу против судије Франческа Флорија, упркос томе што је имала доказе о његовој умешаности у корупцију.

        Лист наводи да је једном официру Еулекса, који је инсистирао на истрази, шеф Мисије ЕУ на Косову Бернд Борхард наредио да је обустави, а дан касније је покренута истрага против британске тужитељке Марије Бамиех која је обезбедила доказе о корупцији.

        Наиме, на писмо које је Новотна добила од једног косовског грађанина, (име познато редакцији Коха диторе), а у којем се наводи да је Флори узео мито од 370 хиљаде евра од Нусрета Цене, она је одговорила тврдњом да су припадници Еулекса изузети од кривичног гоњења.

Mариjа Бамиех

Mариjа Бамиех

На опаску да Флори ужива имунитет од кривичног гоњења, Бамиех је раније приштинском листу рекла да Новотна „одлично зна да нема имунитет када су у питању криминалне радње“, те констатује да „она само брани свог пријатеља“.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *