Вијести, Регион

ШТРАХЕ: Беч је – заједно са Сарајевом – велики центар ислама

СЈЕДИЊЕНЕ ДРЖАВЕ СУ ОДГОВОРНЕ ЗА РАТ У УКРАЈИНИ И ЗАТО ОД ПУТИНА ПОКУШАВАЈУ ДА НАПРАВЕ „ДИКТАТОРА”

  • Лидер главне опозиционе партије Аустрије упозорио: „Санкције су економски рат који води ка даљој ескалацији”

         СЈЕДИЊЕНЕ Државе су одговорне за конфликт у Украјини, истакао је данас у Бечу лидер Слободарске партије Аустрије (ФПО) Хајнц-Кристијан Штрахе, који је главни град Аустрије назвао центром исламизма у Европи.

         Штрахе је, у говору поводом предстојећег државног празника Аустрије, истакао да су геополитички интереси САД били разлог што између ЕУ и Русије није договорен привредни споразум.

         Због тога су, сматра Штрахе, САД од Владимира Путина кренуле да праве „диктатора, другог Хитлера”.

         С тим у вези, он је казао да су, за време Зимских олимпијских игара у Русији, „случајно” избили протести на Мајдану у Кијеву, јер сматра да су те протесте подржале западне обавештајне службе.

         Он је рекао да је, уместо да учествује у санкцијама против Русије, Аустрија требало да посредује.

         „Канцелар Вернер Фајман је издао неутралност”, критикује Штрахе шефа аустријске владе, додајући да „слободарци” треба да ојачају како би могла да се одржи неутралност и суверенитет земље.

         „Санкције су економски рат који води ка даљој ескалацији”, уверен је лидер ФПО.

         Штрахе се осврнуо и на тему исламизације у Европи.

         „Беч је, поред Сарајева, центар исламизма у Европи, где се регрутује и финансира”, истакао је он, наводећи да ислам жели да преовлада светом, и да то Европа не сме да прихвати.

         Фотографије погубљења која су починили припадници Исламске државе су, како је подвукао, стравична најава шта би могло да предстоји Европљанима ако коначно не буду озбиљно схватили овај развој.

         Штрахе је оценио да избеглицама, које су у опасности, треба дати азил, али и да азил не сме ићи тако далеко да се угрози хришћанско друштво.

 

Хајнц-Кристијан Штрахе

Хајнц-Кристијан Штрахе

Лидер ФПО, најутицајније опозиционе странке, рекао је да ислам није једина претња, већ да и монетарна политика Европске централне банке и ЕУ уопште имају потенцијал за конфликте.

(Танјуг)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *