Вијести, Регион

СТЕФАНОВИЋ: Само у цртаћима су људи насмејани и срећни као наш премијер

„БУЏЕТ ЋЕ НАС ДОВЕСТИ НА ИВИЦУ БАНКРОТСТВА, НЕМА ТРАЖЊЕ, СМАЊЕНЕ СУ ПЛАТЕ И ПЕНЗИЈЕ, ДИНАР ЈЕ ПАО, А ЕВРО СЕ СМЕЈЕ“

  • Шеф посланичке групе ДС Борислав Стефановић: Ове године су плате запослених у јавном сектору реално опале 15 одсто. То је најлепши поклон Александра Вучића грађанима Србије. Али, Вучићу ће остати само две опције – или да поново повећава ПДВ или да поново смањи плате и пензије
  • Оценио да власт искључиво функционише и влада уз помоћ контроле медија

        ШЕФ Посланичке групе Демократске странке Борислав Стефановић оценио је да је предлог буџета за 2015. годину „преоптимистична, ружичаста пројекција стварности“ која ће Србију довести до ивице банкротства.

      „Буџет улази у домен цртаних јунака и Дизниленда зато што је тамо увек све лепо, насмејано, обојено најлепшим бојама, расте најлепше цвеће и људи су срећни као наш премијер. Нажалост, реалност је потпуно другачија“, рекао је Стефановић новинарима у парламенту.

        Данас је у Скупштину Србије стигао Предлог буџета за 2015. годину којим су предвиђени приходи од 924,4 милијарде динара, што је за око 27 милијарди динара више него у 2014. години.

      Стефановић је додао се буџетом, који није у целости видео, нереално предвиђа пад сиве економије, смањење дефицита и раст бруто-друштвеног производа.

      „Буџет ће нас довести на ивицу банкротства, јер нема тражње, смањене су плате и пензије, динар је пао, док се евро смеје“, рекао је он.

  Према његовим речима, ове године су плате запослених у јавном сектору реално опале 15 одсто, истакавши да је то „најлепши поклон (Александра) Вучића грађанима Србије“.

      „Вучићу ће остати само две опције, или да поново повећава ПДВ или да поново смањи плате и пензије“, рекао је шеф посланика ДС.

     Стефановић је, говорећи о раду парламента, критиковао потпредседника Скупштине Игора Бечића јер гуши права опозиције.

    Он је казао да му Бечић ускраћује право да говори и да је измислио да посланик не може да се обраћа у упитној форми.

         „Они очекују да смо ми као механички зечеви и да само притискамо дугмиће, а даљински је у Немањиној 11“, казао је Стефановић.

        Оценио је да је апсолутни неуспех Владе то што ниједно поглавље у преговорима са Европском унијом неће бити отворено до краја године.

        На питање новинара у парламенту како коментарише то што шефови дипломатија јуче у Бриселу нису дали зелено светло Србији за отварање поглавља до краја године, Стефановић је одговорио да је Влада медијски континуирано „пумпала“ оптимизам и да су се на жалост грађана Србије обистиниле слутње да неће бити отворено ниједно поглавље.

         „То се десило, између осталог, зато што ми нисмо били у стању да поставимо директора Канцеларије за ЕУ годину и по дана, Влада није била у стању да формира тимове, да се озбиљно томе посвети, госпођа Мишчевић је постављена, била је хит сезоне три месеца, давала изјаве и онда је одједном нестала из српских медија“, прокоментарисао је Стефановић.

        Он очекује да ће Влада „која ад хок реагује и чија је спољна политика, политика расположења премијера“ за то пронаћи и „силна оправдања“.

         „Они ће рећи, то је због Украјине, због нашег принципијелног става, то је због поплава, стања у Обреновцу, и сличне бесмислице којима ће ова власт покушавати и даље да вређа интелигенцију грађана Србије“, рекао је он.

Стефановић сматра да би представници Владе пре свега требало да признају да је то неуспех, а да онда и кажу шта ће урадити тим поводом.

Шеф посланичке групе ДС Борислав Стефановић

Шеф посланичке групе ДС Борислав Стефановић

„Знам да они то неће урадити, знам да ће давати изјаве како је Европа наш стратешки циљ, а то не служи ничему сем учвршћивању ове власти која искључиво функционише и влада уз помоћ контроле медија“, закључио је Стефановић.

Бета – Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *