Вијести, Регион

Стефановић прво брзао поводом покушаја убиства Бека, а сад позива – да се не брза

ОТКРИО ДА ЈЕ ПОДНЕТО ВИШЕ ОД 150 КРИВИЧНИХ ПРИЈАВА ПРОТИВ ПОЛИЦИЈСКИХ СЛУЖБЕНИКА ЗБОГ КРИМИНАЛА

  • Одмах после пуцњаве на Дедињу обећавао брзу и успешну истрагу, а вечерас рекао:„Не бих се изјашњавао о детаљима, али немојте да имате дилему да ћемо случај решити”

         СЛУЧАЈ напада на Милана Бека биће решен, рекао је вечерас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, истакавши да је циљ да полиција покаже да је озбиљна и способна и да грађани осете безбедност на улицама.

         Стефановић је – гостујући у Дневнику РТС-а – рекао да не би желео да доноси оцене о истрази напада на Милана Бека, јер ће то бити резултат истраге, али је истакао да инсистира на одговорности.

         „Не бих се изјашњавао о детаљима, али немојте да имате дилему да ћемо случај решити”, нагласио је Стефановић.

         Када је реч о стању у полицији, Стефановић је рекао да је поднето више од 150 кривичних пријава против полицијских службеника и напоменуо да је реч о различитим областима криминала.

         „Хоћемо да покажемо да је полиција озбиљна и способна и да грађани могу да осете безбедност на улицама”, истакао је Стефановић.

         Како је рекао, циљ је повратак полиције у заједницу, да људи знају полицајца и да могу да му се обрате.

         Говорећи о новом закону о полицији, Стефановић је објаснио да се на њему ради већ неколико месеци.

         „Оно што имамо као радни нацрт упутићемо на јавну расправу. Не брзамо, већ желимо да покажемо да нам је безбедност грађана на првом месту”, рекао је министар Стефановић.

         Он је подсетио на два полицајца којима је недавно уручио признања за невероватну храброст коју су показали, који би, како је навео, требало да буду примери како се напредује.

         Министар је објаснио да у великим системима увек постоји врста отпора, јер су ти системи по природи троми, али је истакао да то неће бити препрека реформама.

         Стефановић се осврнуо и на реформе које спроводи Влада, наводећи да повећање броја запослених показују релевантни подаци и статистике.

         „Имамо озбиљне напоре и у полицији и у држави и мислим да Влада предвођена премијером Вучићем зна шта ради”, навео је Стефановић.

         Када је реч о смањењу броја запослених у јавном сектору, Стефановић је објаснио да се ради, пре свега, о природном одливу и истакао значај приватног сектора.

Др Небојша Стефановић

Др Небојша Стефановић

„Влада је довела озбиљне компаније које овде раде, показала је да озбиљно и напорним радом може да повећа број запослених и да истовремено полако смањује број запослених у јавном сектору”, закључио је Стефановић.

(Танјуг)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *