Вијести, Регион

Станислава Пак: Михајловић напада Николића јер жели да буде премијер или председник Србије

САВЕТНИЦА ПРЕДСЕДНИКА УВЕРЕНА ДА ИЗА НАПАДА МИНИСТАРКЕ НЕ СТОЈИ ВУЧИЋ

  • „Како је могуће – рекла је Станислава Пак Станковић – да се информација о проливању кафе појави у јавности кад пилоти не смеју да је износе 72 сата. Али, то је брзо изашло у јавност. Коме је у интересу и ко је то пласирао? Ако је информација процурела из Директората, где је директор којег је поставила министарка саобраћаја Зорана Михајловић… Грађанима је јасно ко стоји иза напада на председника Републике са циљем да Влада и председник падну…”,
  • Пак Станковић је изјавила да већ годину дана председника Николића константно нападају три таблоида, именујући „Блиц”, „Курир” и „Ало”

         САВЕТНИЦА председника Србије Станислава Пак Станковић оптужила је данас министарку грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорану Михајловић за медијске нападе на председника Републике Томислава Николица.

         Саветница председника оценила је, за Радио-телевизију Војводине, да министарка Михајловић ”то ради” без знања премијера, ”јер је њен циљ позиција премијера или председника државе”.

         Пак Станковић је оптужбе против министарке Михајловић повезала с медијским написима везаним за инцидент с авионом којим је Николић летео за Ватикан, али и са њеним изјавама поводом одлуке шефа државе о учешћу наше војске на паради у Москви.

         „Како је могуће да се информација о проливању кафе појави у јавности кад пилоти не смеју да је износе 72 сата. Али, то је брзо изашло у јавност. Коме је у интересу и ко је то пласирао? Ако је информација процурела из Директората, где је директор којег је поставила министарка саобраћаја Зорана Михајловић… Грађанима је јасно ко стоји иза напада на председника Републике са циљем да Влада и председник падну…”, казала је саветница Томислава Николића у емисији ”Један на један” РТВ-а.

         Она је оценила да је циљ те информације био да се минимизира инцидент са авионом и да се дискредитује председник, објављено је на сајту РТВ.

         Пак Станковић је изјавила и да информације да је „фалкон” којим се превозио председник исправан нису истините и навела да је тај авион тренутно на ремонту у Бриселу, „јер се на пробном лету испоставило да је у питању озбиљан квар”.

         „Госпођа Михајловић се бави свим и свачим у овој земљи. Она преиспитује и одлуку председника о уцешћу на паради у Русији. Да ли један министар то треба да преиспитује?”, запитала се она, наводећи и да је учешће на паради у Москви морална обавеза Србије према Русији, те да у том погледу неће бити никаквих реперкусија по процес евроинтеграција земље.

         Саветница председника оценила је и да „та министарка нема ни један резултат”, док је председник Србије непосредно изабран на изборима. Она верује да министарка Михајловић „то ради без знања премијера”, „јер је њен циљ позиција премијера или председника државе”.

         Пак Станковић је оценила и да одговорност лежи на медијима, који су „морали да провере информације које пласирају” али, како је навела, њихова одговорност није кључна, јер су „медији ту само инструмент”.

Саветница председника Србије Станислава Пак Станковић

Саветница председника Србије Станислава Пак Станковић

На питање да ли очекује реакцију премијера у том погледу, она је одговорила да су премијер и председник државници који се баве озбиљним питањима и да не очекује да се баве таблоидима.

Пак Станковић је изјавила да већ годину дана председника Николића константно нападају три таблоида, именујући „Блиц”, „Курир” и „Ало” и додала да се због тога обраћала и Савету за штампу, али да тај Савет „доноси одлуке на компликован начин и интересна група може да блокира неке одлуке”.

Саветница председника изјавила је и да ће се Томислав Николић одазвати судском позиву у процесу који се води за убиство новинара Славка Ћурувије, уколико такав позив добије.

Она је одбацила било какву одговорност председника за то што Србија нема амбасадоре у бројним земљама, наводећи да одлуку о њиховом постављању није могао да донесе, јер за то није добио предлог из Владе Србије.

„Питајте Владу, не знам зашто није добио”, казала је она, додајући да је пре месец дана шеф државе поручио да очекује списак са предлозима.

(Танјуг)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *