Вијести, Регион

Шта је са београдским музејима

Дотле је дошло: И Делије се питају
шта је са београдским музејима

Навијачи Црвене звезде истакли су необичан транспарент у којем траже да се отворе Народни музеј и Музеј савремене умјетности. Делије су истакле транспарент на мечу са Војводином у посљедњем колу јесењег дијела шампионата алудирајући на то да у Београду нема музеја.

Народни музеј је затворен већ неколико година, тачније чека на санацију, а ради само један дио музеја који је предвиђен за мање изложбе.

Народни музеј требало је да буде реновиран још 2003. године када постављене су скеле, и то за 3,5 милиона динара (приходованих из касе Министарства културе). Од тог тренутка до данас потрошено је више од 225 милиона динара, а ништа није урађено.

Делије се питају?

Делије се питају?

Фото: Марко Тодоровић

Што се тиче Музеја савремене уметности он затворен је због реновирања 2008. године, Услед веома лоших услова одржавања и ажурирања музеј је затворен, а канцеларије су пребачене у просторије које се налазе у близини меморијалног комплекса Маршала Тита у Београду. А три мале галерије, које су раштркане широм српске престонице, нашле су примену за излагање делова колекције и слика савремених уметника.

 

Извор: Телеграф

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *