Вијести, Регион

СРПСКИ ПОЛИТИЧАРИ ДА НЕ ВЈЕРУЈУ СТРАНЦИМА

БЕОГРАД, 29. ЈУЛА /СРНА/ – Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да српски политичари треба да вјерују само свом народу, а не странцима, са којима треба бити опрезан.

СРПСКИ ПОЛИТИЧАРИ ДА НЕ ВЈЕРУЈУ СТРАНЦИМА

Додик је рекао да Срби као народ нису много напредовали, јер и данас, 2014. године, као и 1914. превише вјерују странцима.

„У неким стварима се од те 1914. до ове 2014. нисмо помјерили ни за педаљ. Чини ми се да нам је највећу штету као народу нанијело то што смо великим савезницима давали много већи значај, него себи самима“, оцијенио је Додик за београдски „Информер“.

Он је напоменуо да је у Првом свјетском рату пало много српских жртава, али да странци за то „не хају превише“.

„Баш њих брига за наше жртве, они гледају искључиво своје интересе. Зато мислим да морамо да водимо више рачуна у односу са њима, да будемо опрезнији“, рекао је Додик.

Он је истакао да је одувијек опрезан и не вјерује много странцима, већ само свом народу и то исто препоручио свим српским политичарима.

Додик је оцијенио да је највећа грешка Срба направљена када су владајуће структуре из тог времена /након Првог свјетског рата/ прихватиле причу о формирању Југославије.

„Требало је да направимо Велику Србију, а не труле компромисе. Наши политичари су само гледали да уграбе још коју територију и то се показало као веома лоше. Могли смо тада да направимо Велику Србију, а направили смо велику, највећу грешку у историји. Та грешка се зове Југославија“, оцијенио је Додик.

Он је рекао да је Република Српска увијек била Србија и да то мисли не метафорично, него буквално.

Додик је оцијенио да је Бањалука данас више Србија, него што ће Приштина икада бити дио некакве Албаније.

„Срби нису хтјели да иду из БиХ, али су нас протјерали и дали нам Српску, с циљем да ту територију накнадно тотално деградирају, али неће им то проћи. Срби никада и ни по коју цијену неће дати Српску“, поручио је Додик.

Кометаришући покушаје да се за избијање Првог свјетског рата оптужи Србија, Додик је рекао да међународни фактори не уважавају много страдање српског народа у том рату, већ на све начине покушавају да уруше његов идентитет и право на државу.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик

Предсједник Републике Српске Милорад Додик

„То раде преко Косова, БиХ, Хрватске и Црне Горе… Сви они су имали права да се отцијепе од Србије, али када су то хтјели Срби, услиједило им је НАТО бомбардовање“, навео је предсједник Српске.

Извор: Срна

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *