Регион

Српска народна партија иде на изборе у коалицији са СНС

СНП: ПОСТИЗБОРНИ ЦИЉ – РАЗВОЈ НАЈБОЉИХ ПОЛИТИЧКИХ ЕКОНОМСКИХ И ВОЈНИХ ОДНОСА СА РУСИЈОМ

 
  • После избора треба да буду формиране нове државне институције за развој сарадње са Русијом, по узору на постојеће институције за развој сарадње са ЕУ, које ће представљати механизам за операционализацију свеобухватне стратегије развоја међудржавних односа Србије и Русије

        ПРЕДСЕДНИШТВО Српске народне партије (СНП) једногласно је усвојило одлуку да Српска народна партија на предстојећим парламентарним изборима наступи на заједничкој листи са Српском напредном странком (СНС).

        Циљ СНП је да после избора, кроз институције система Републике Србије, допринесе развоју најбољих политичких, економских, војних и свих других односа са Русијом.

        Коначно је дошло време да Србија почне да развија системску и планску сарадњу са Русијом као што то чини са Европском унијом.

        То подразумева да после избора буду формиране нове државне институције за развој сарадње са Русијом, по узору на постојеће институције за развој сарадње са ЕУ, које ће представљати механизам за операционализацију свеобухватне стратегије развоја међудржавних односа Србије и Русије.

        Веома важан сегмент политике СНП чини залагање за очување војне неутралности Републике Србије.

        У том погледу, СНП ће бити гарант балансираног приступа у развоју војних односа Републике Србије са Русијом и NATO, уз залагање да политика војне неутралности Србије коначно буде потврђена одржавањем референдума о чланству Србије у NATO.

Српска народна партија иде на изборе у коалицији са СНС

Српска народна партија иде на изборе у коалицији са СНС

Очување војне неутралности Србије, максимално давање доприноса развоју економских односа Србије и Русије, а посебно борба за очување Косова и Метохије у оквиру Србије и подршка суверенитету Републике Српске на изворним дејтонским принципима, биће темељни принципи деловања СНП током предизборне и постизборне сарадње са Српском напредном странком.

(саопштење Српске народне партије)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара