Регион

Србија не треба да буде члан ЕУ у коју више ни Британци неће

4Serbia-EU-flag

Потпредседник Демократске странке Србије Ненад Поповић изјавио је данас да Србија не треба да буде члан Европске уније и додао да у тренутку када главне чланице Уније желе да је напусте „наша влада се сваким кораком одриче Косова и Метохије“.

„Британци би напустили ЕУ када би реФерендум о том питању био спроведен у овом тренутку, показало је истраживање које је данас објавио „Tајмс“ поводом најаве британског премијера Дејвида Камерона да ће ова земља организовати реФерендум о чланству у ЕУ.
„Tо само потврђује да су ДС С и њен председник Војислав Коштуница у праву када говоре да Србија не треба да буде чланица ЕУ“, рекао је Поповић, а наведено у саопштењу те странке.

Он је додао да Србија плаћа превисоку цену за прикључење једном политичком савезу који кроз неколико година можда више неће ни постојати.“Зато ДС С инсистира да Србија одмах прекине преговоре са ЕУ и да прогласи политичку неутралност. Наша земља треба да има најбоље економске односе са ЕУ који ће бити у обостраном интересу, али исто тако треба да буде отворена за сарадњу са Русијом, Кином, арапским и свим другим партнерима који желе сарадњу са Србијом на равноправној основи и без политичких условљавања“, поручио је Поповић.Проглашење политичке неутралности, закључио је он, најбољи је гарант очувања територијалног интегритета Србије и њеног будућег економског развоја.

Коментариши чланак

Коментара