Регион

Србија као десерт, на крају!

YU

Свакодневно читамо ударне наслове на првим страницама дневних новина и интернет портала о Косову. Написано је на десетине хиљада страница истинитих, више измишљених, или боље речено прилагођених. Ова тема је присутна у свим домаћинствима. Кафанске приче немају краја, а истина је само једна.

Још давне 1992. у Аустријском граду Леобен, испијајући јутарњу кафу у једном од тамошњих кафића, уз новине „Kleine Zeitung“ (Мале новине) и јесу мале, величине А4 формата, врло практичне за читање и за ношење под руком, запазих један чланак о Југославији. Нисам могао вјеровати постављеним бројкама које су већ на прво читање изгледале загоненто. Писало се о новим позивним телефонским бројевима држава које су настале или ће настати.

Познато је да је Југославија имала свој позивни број 0038. Нови бројеви, ја бих рекао задана формула, изгледали су овако:

0038 1 – треба да добије СРЈ, Савезна Република Југославија која је трајала врло кратко, вријеме трајања такођер испланирано.
0038 2 – би празно, као и 0038 – 3 и 0038 4
0038 5 – добија Хрватска
0038 6 – слиједује Словенији
0038 7 – припада Босни и Херцеговини
0038 8 – за дивно чудно бива недодијељено и још увијек чека будућу државу
0038 9 – припаде Македонији.

Рјешење формуле ми је одмах било јасно, што се касније дјеломично обистинило, а у наставку је рјешење до коначног резултата.

Схватио сам, на моје разочарење, да су уочене празнине већ планиране за Црну Гору, Косово и ?(не бих да нагађам, творци формуле знају о коме се ради), па тако данас позивни тел. број

0038 2 – припада Црној Гори
0038 3 – је намјењен Косову
0038 4 – још није обзнањено коме ће припасти, али хушкања и напетости у Србији довољно говоре у којем правцу се рјешење ове формуле креће.

Интересантно је да остаје још једна празнина послије позивног броја 0038 7 за Босну и Херцеговину, 0038 8 за претпоставити је коме ће тај број бити додјељен.

Са тим посљедњим чином подјеле празних бројева бити ће завршен сценариј рушења Југославије. Када ће то бити није тешко претпоставити. Само је питање времена, а крајњи резултат ће услиједити када творци тог сценарија, својим „заслугама“ и „доброчинству“, „хуманитарном бомбардовању“ оду у заслужне пензије напуњених џепова, уништених будућности нових генерација, за које они не маре.

Чуди ме да нико до сада није уочио ову врло, јасно постављену, једноставну формулу коју ће њени идејотворци спровести до краја, пријетњама, условљавањима, лажним обећањима. Сва настојања да до тога не дође су нереална, морамо прихватити чињеницу да су Србију оставили за крај као десерт којим се наслађују.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *