Вијести, Регион

Србија иде на нове изборе

Република, Војводина и општине бираће у истом дану. Сада се чека да премијер Александар Вучић повуче и последњи потез пред расписивање избора: подносе оставку или шефу државе упути образложени предлог за распуштање парламента.

Сада се чека да премијер Александар Вучић повуче и последњи потез пред расписивање избора: подносе оставку или шефу државе упути образложени предлог за распуштање парламента. На основу тога Томислав Николић ће расписати парламентарне изборе.

У исто време указе о редовном изјашњавању у Војводини, односно у општинама, донеће и први човек парламента северне покрајине Иштван Пастор, односно председница републичког законодавног дома Маја Гојковић.

После најновије одлуке, Пастор је јуче рекао да ванредни парламентарни избори треба да се одрже истога дана када и редовни покрајински и локални и то у периоду између 22. априла и 22. маја.

– Српска напредна странка, односно њен лидер Александар Вучић донео је одлуку о расписивању ванредних парламентарних избора. То је страначка, односно његова лична одлука, која се може ценити на овај или онај начин, али се мора прихватити као реалност – рекао је Пастор. – Ништа ново ни страшно се не дешава, уместо “два у један” имаћемо “три у један” и било би незамисливо да ти избори не буду истога дана.

Ванредни парламентарни избори

Ванредни парламентарни избори

Закон о избору народних посланика предвиђа да од дана расписивања до одржавања избора не може протећи мање од 45, ни више од 60 дана. То значи да би у случају да се на гласање иде 24. априла, избори морали бити “заказани” најкасније 11. марта, а најраније 25. фебруара.

Извор: Новости

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *