Вијести, Регион

Срби се не супротстављају изливима усташтва на адекватан начин

БЕОГРАД, 26. НОВЕМБРА /СРНА/ – Српски академик Василије Крестић рекао је Срни да га не изненађује талас подршке усташким поклицима у Хрватској и да се то може очекивати од хрватског друштва таквог какво је.
„Само ми не смемо бити изненађени него морамо коначно да будемо свесни с ким имамо посла и зашто је то тако, а не прихватати то здраво за готово. Морамо нећи начин да се томе свему супротставимо“, поручио је Крестић.

Василије

Српски академик Василије Крестић

Напомињући да се Срби апсолутно не супротстављају на адекватан начин изливима усташтва који долазе из Хрватске, Крестић је нагласио да се српски народ мири са тим, прихвата то као своју судбину.

„Ми се њима извињавамо, уместо да им кажемо – господо доста је, немојте више тако!“, сматра Крестић.

Он је рекао да ни Србија ни Хрватска немају шансу да докажу геноцид једна против друге пред Међународним судом правде у Хагу, наглашавајући да се Србија понижава пред Хрватском.

„Мислим да ни једни ни други немају шансе, али је зло то што из Србије само што не моле Хрвате да одустану од тужбе, то је просто увредљиво. То је понижавајуће!“, закључио је Крестић.

Хрватски фудбалски репрезентативац Јосип Шимунић шокирао је недавно европску и свјетску јавност скандирањем усташког поздрава „За дом спремни“, након побједе над репрезентацијом Исланда, којом се Хрватска пласирала на Свјетско првенство у фудбалу у Бразилу наредне године. Исту паролу узвикивали су и навијачи у Сплиту, уз друге усташке повике.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *