Вијести, Регион

„Споразум неће заживети – у понедељак велики народни сабор“ („Србин.инфо“)

1111443_85070455
Ванредна седница Скупштине општине Звечан одржана је данас у Звечану, којој су, осим одборника присуствовали и директори предузећа са територије ове општине.

Члан општинског већа Часлав Софронијевић рекао је да се усаглашавају технички детаљи везани за велики народни сабор који ће у понедељак бити одржан на Тргу Шумадија, са којег би Срби упутили поруку да ни на који начин не желе укључивање у косовске институције.

“Претпоставља се да ће то бити највећи митинг од 1999.године до данас”, каже Софронијевић .

Марко Јакшић: Већ данас су одборници четири општине са севера КиМ донели одлуку да се крене у прикупљање 100 000 потписа, да би се расписао референдум на коме ће се грађани државе Србије изјаснити да ли су за очување Косова и Метохије у саставу Србије или за ЕУ. Ако народ Србије на референдуму буде гласао за своје Косово, актуелна власт ће бити дужна да поништи тзв. споразум, да Влада поднесе оставку и распише изборе за Скупштину Србије. Уколико се покаже да народ више воли ЕУ од свог духовног и историјског стожера – Косова и Метохије, суочићемо се са истином, додуше горком, али отрежњујућом, која ће нас натерати да добро размислимо шта нам ваља чинити.

Коментариши чланак

Коментара