Вијести, Регион

Шпигл Меркелову поставио у друштво са Хитлеровим доглавницима

ОНА НАСМЕЈАНА, АКРОПОЉИМ ИЗА ЛЕЂА, А НАСЛОВНА СТРАНА ВЕЗАНА ЗА ТЕКСТ „ЧЕТВРТИ РАЈХ“

  • Највећи немачки недељник већ у уводу текста указује да у Грчкој и другим државама Европске уније Немце данас често упоређују са нацистима јер сматрају да се Берлин поново вратио доминацији према другим земљама

        НАЈВЕЋИ и најутицајнији немачки недељник Шпигл (Der Spiegel) изашао је из штампе са корицама на којима се Ангела Меркел нашла у Атини – а Акропољем иза леђа – заједно са Хитлеровим доглавницима.

        Текст са којим је та слика повезана носи наслов „Четврти Рајх“ а посвећене је проблемима који тренутно постоје у односима између Немачке и Грчке која од Берлина тражи одштету за период када је (у Другом светском рату) била под немачком окупацијом.

        Већ у уводу тог текста се указује да у Грчкој и другим земљама Европске уније Немце данас често упоређују са нацистима јер сматрају да се Берлин поново вратио доминацији према другим земљама.

        Реакције на саму фотомонтажу са насловне стране Der Spiegel су веома различите, али – нико није остао равнодушан.

        Примера ради, Business Insider ју је назвао „шокантном“.

        Süddeutsche Zeitung је указао да Der Spiegel често у насловима помиње нацисте, али је нагласио да је довођење Меркелове у контекст са њима „ипак нешто друго“.

Шпигл (Der Spiegel) Меркелову поставио у друштво са Хитлеровим доглавницима

Шпигл (Der Spiegel) Меркелову поставио у друштво са Хитлеровим доглавницима

Читалац немачког недељника, који се на његовом сајту потписао као Asteris Masouras, оценио је: „Ево је немачка суперсила. Неописиво“.

А читатељка Evelyn Hecht Galinski написала: „Прво Spiegel упоређује Путина са Хитлером, а сада ово… Какво одсуство такта. Може ли штампа пасти ниже“?!

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *