Вијести, Регион

Соуса: Истрага на Косову још траје

Истрага о трговини органима на Косову није завршена, она се наставља, с тим што никакви резултати те истраге неће бити објављивани све до њеног завршетка, изјавио је портпарол Специјалне оперативне истражне групе Жоао Соуса.

Соуса је овим демантовао јучерашње писање косовских медија да је та истрага завршена, јер нема довољно доказа да је на Косову било трговине људским органима, чиме би се одбацили наводи из Извјештаја швајцарског сенатора Дика Мартија.

„Ово је истрага која и даље траје и амбасадор Вилијамсон је стално говорио да до краја истраге неће давати никакву изјаву. По том питању се ништа није промијенило“, рекао је Соуса.

Додао је да је било неприлично да се коментаришу закључци истраге, подсјетивши и да је раније рекао да „се неће бавити неоснованим говоркањима медија“.

Соуса: Истрага на Косову још траје

Соуса: Истрага на Косову још траје

Приштинска ТВ Клан Косова извијестила је јуче да је истрага о трговини органима завршена због недостатка доказа, и да је то дио закључка из истраге америчког тужиоца Вилијамсона који предводи оперативну групу за специјалне истраге ЕУ о трговини органима на Косову.

Упркос бројим спекулацијама, до сада ниједна поуздана информација из истраге није процурила.

Извор: РТРС

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *