Вијести, Регион

СНС и ДСС сутра предаjу предлог за разрешење Ђиласа

108846

БEOГРAД – Oдборничке групе СНС и ДСС предаће уjутру Предлог за разрешење градоначелника Београда Драгана Ђиласа, а за сутра у 15 часова заказана jе и седница Председништва напредњака на тему смене власти у граду.

Kако jе Танјугу рекао шеф одборничке групе СНС у београдском парламенту Aлександар Jовичић, Предлог за разрешење jе у складу са Статутом града, а аргументи за њега су потпуно jасни – нерационално трошење новца Београђана, огромна презадуженост, довођење jавних предузећа у финансиjски колапс…

Седница Председништва СНС заказана jе за 15 сати, на њоj ће напредњаци донети одлуку о Београду, и о њоj обавестити jавност, наjављено jе раниjе данас из СНС.

Представници СПС и СНС jуче су наjавили да ће током викенда разговарати и донети коначну одлуку о промени власти у престоници.

Потпредседник СПС Бранко Ружић рекао jе jуче да ће СПС и СНС овог викенда разговарати о промени власти у Београду и да ће у наредна два-три дана jавности бити познато хоће ли у главном граду доћи до реконструкциjе власти или до нових избора.

На питање новинара коjа jе опциjа изгледниjа, да ли ванредни избори или реконструкциjа, Ружић jе рекао да на то питање неће да одговори нити да се бави хипотезама, додавши да су у питању ниjансе о коjима ће бити речи наредних дана.

Лидер демократа и градоначелник Београда Драган Ђилас рекао jе, прошле седмице, да се ДС не плаши избора ни у Београду, ни у било ком граду.

Oн jе позвао политичке противнике да подрже предлог измене закона о начину избора градоначелника и председника општина чиме би се омогућило да се градоначелници бираjу директно.

ДС jе наjавила и да ће позвати Београђане на миран протест, ако у Скупштини града буде покренута инициjатива за смену Ђиласа.

Скупштина града Београда заказана jе за уторак 24. септембра.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *