Вијести, Регион

СНП: Лицемерна Друга Србија без доказа и пресуде означава Србе као геноцидан народ

А НЕ ИНТЕРЕСУЈУ ЈЕ СРПСКЕ ЖРТВЕ У БИХ, У ХРВАТСКИМ ОПЕРАЦИЈАМА „БЉЕСАК“ И „ОЛУЈА“

        СРПСКА народна партија оштро осуђује намеру једног дела невладиних организација у Србији да 11. јула у центру Београда организују скуп чији је циљ да Србија симболички призна кривицу за „геноцид“ у Сребреници, а да се целокупан српски народ, без доказа и пресуде, означи као „геноцидан“.

        Очигледно је да организатори овог скупа имају лицемеран, острашћен и једностран однос према тешком, и за све народе у региону, мучном питању жртава из ратова на простору БиХ.

        Зашто ове организације никада нису организовале ниједан скуп којим се одаје почаст српским жртвама у БиХ или жртвама геноцида у логору Јасеновац током Другог светског рата?

        Зашто никада нису организовале ниједан скуп где би осудиле убијање и протеривање стотине хиљада Срба у акцијама Бљесак и Олуја?

СНП: Лицемерна Друга Србија без доказа и пресуде означава Србе као геноцидан народ

СНП: Лицемерна Друга Србија без доказа и пресуде означава Србе као геноцидан народ

Сарајево је некада било град са највећим бројем Срба после Београда, а данас Срба у Сарајеву има толико да могу да се изброје на прсте једне руке.

Ставом да су све друге жртве вредније од српских жртава, организатори овог скупа не доприносе смиривању тензија и постизању трајног мира у региону, већ напротив, утичу на продубљивање подела и даљу дестабилизацију односа међу Србима, Бошњацима и Хрватима.

Само ако све жртве ратова на простору БиХ будемо посматрали и поштовали једнако, без обзира на њихову нацију и веру, можемо да дођемо до искреног помирења међу народима и да као регион економски кренемо напред.

(саопштење Српске народне партије)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *